Office 2010, Türkiye'de satışa çıktı

Microsoft Office 2010'un bireysel kullanıcılar ve işletmelere yönelik üç farklı paketi var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beta sürümünü 8 milyon kullanıcının test ettiği Microsoft Office 2010, bugünden itibaren Türkiye'de Türkçe olarak satışa sunuldu.

Microsoft açıklamasına göre, kurumsal müşterilerin mayıs ayından beri kullandığı Office 2010, bugünden itibaren teknoloji marketlerinde ve Microsoft iş ortaklarında Türkçe olarak satışa sunuldu.

Bireysel kullanıcılar ve işletmelere yönelik üç farklı paketi bulunan Office 2010 Türkçe'nin hayatı kolaylaştıran özellikleri, yenilikçi teknolojileri ve zengin araçları kullanıcılara geniş bir ufuk açıyor. Microsoft'un Word, Excel gibi uygulamaların web tabanlı olarak kullanılmasını sağlayan Office Web Apps ise Aralık ayında Türkçe olarak sunulacak.

Yeni bir bilgisayar satın alınırken Office 2010'u da uygun maliyetle satın alınabilmesi için Microsoft, Ürün Anahtarı Kartı (Product Key Card - PKC) adı verilen yeni bir ürünü piyasaya sürüyor.

Bilgisayar alımından bağımsız olarak herhangi bir zamanda satın alınabilen PKC, Office 2010 imajı önceden yüklenmiş yeni bilgisayarlarda, satın alınan paketin hızlıca kullanımını sağlıyor.

Paketlerden "Office Ev ve Öğrenci 2010" öğrencilerin, evde bilgisayar kullananların yaşamlarını kolaylaştırmak için hazırlanırken, bu paketle öğrencilerin evde çalışmaları ve birlikte ödev yapmaları kolay hale getiriliyor. Bu sürümde Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamaları bulunurken, aynı hanede üç farklı bilgisayara kurulabilen sürüm, ticari amaçlar için kullanılamıyor.

KOBİ'lere yönelik olarak özel bir fiyatla sunulan "Office Ev ve İş 2010" paketi ise mali analizler, teklif hazırlama, güvenli e-posta, müşteri sunumları hazırlama ve toplu e-posta gönderimi gibi ihtiyaç duyulan tüm temel işlemleri gerçekleştiriyor. Office Ev ve İş 2010 Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook uygulamalarını da içeriyor.

"Office Professional 2010" ise Office'ten en fazla verimi alabilmek için tasarlanmış bir ürün olarak veritabanı uygulaması Access ile işletmelerin temel uygulama ve geliştirme ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir kullanıcının ana ve taşınabilir PC'lerine yüklenebilen Office Professional 2010'da Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access ve Publisher uygulamaları bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir