Ofluoğlu son yolculuğuna uğurlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk tiyatrosunun duayenlerinden Mücap Ofluoğlu'nun (90) cenazesi toprağa verildi.
 
Mücap Ofluoğlu için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, aralarında Mustafa Alaboru, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş, Can Gürzap, Ayşe Kökçü'nün de bulunduğu tiyatrocular ile sevenleri katıldı.
 
Rutkay Aziz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Çok sevdiğimiz bir büyüğümüzdü yaşça ama biz hiç onun yaşına bakmadan yaşadık, dostumuzdu, arkadaşımızdı. Mücap Bey'in ismi zaten tiyatro ile özdeş, hem sesiyle hem coşkusuyla, aşkıyla, sevdasıyla, öfkesiyle... Mücap Bey'in tabii örnek başka bir yanı var tiyatroculuğunun yanı sıra. Ofluoğlu, 90 yaşında bile Mustafa Kemal sevgisi, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin önde gelen savunucularından biriydi. Yaşanan şu koşullardan da çok ciddi üzüntüler duyuyordu. Onu çok özleyeceğiz."
Mimar ve gazeteci-yazar Aydın Boysan da Ofluoğlu'nu aktör olarak çok sayıda kişinin tanıdığını kaydederek, "Bir kere ikimizin de kökeni Doğu Karadeniz'dir. O, Ofluoğlu'dur, Of'tandır, ben de Fındıklılı'yım. Ailelerimizin kökeni oradan, sonra buralara gelmişiz" dedi.
 
Boysan, Ofluoğlu'nun aktör tarafını hep kıskandığını ifade etti.
Tiyatro sanatçısı Mücap Ofluoğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.