Öğretmen tazminatına temmuz zammı!

Bu yıl öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatlarında yapılan 75 TL artışın ardından ikinci 75 TL'lik zam temmuzda geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatlarında 75 TL artış yapıldığını ve temmuz ayında da 75 TL daha artış sağlanacağını bildirdi. 

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut’un soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında 2012 ve 2013 yıllarında yapılan artışların Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararıyla belirlendiğini, 2014 ve 2015 yıllarında yapılacak artışların ise Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlendiğini söyledi. 

Maliye Bakanı, 2014 yılında öğretim elemanları ile öğretmenler dahil kamu görevlilerin aylık ve ücretlerinde yüzde 0,27 oranında ve ayrıca brüt 175 TL artış yapıldığını belirterek, “Bu artışlara ilave olarak öğretmenlerimizin eğitim öğretim tazminatlarında 75 TL artış yapılmış ve temmuz ayında da 75 TL daha artış sağlanacaktır” dedi. 

Maliye Bakanı, bu aşamada belirli bir hizmet grubunun mali ve sosyal haklarının artırılmasına yönelik Bakanlıkça yapılan herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir