'OHAL'in 3 ay daha uzatılması görüşülecek'

AK Parti lideri ve Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te Olağanüstü Hal uygulamasının 3 ay daha uzatılmasının görüşüleceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin Grup Toplantısında gündeme ve ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. 

Olağanüstü halin (OHAL) 3 ay uzatılmasına yönelik kararın Meclis’te görüşüleceğini de açıklayan Başbakan Yıldırım, "Olağanüstü halin 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclis’imiz görüşecek ve karara bağlayacak" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Bu katilleri aramıza salanlar, bu alçakça eylemleri ile farklı yaşam tarzı üzerinden, inançlar üzerinden ayrışacağımızı bekliyorlarsa boşuna hevesleniyorlar. Türkiye bir hukuk devletidir, bu ülkede bütün hayat tarzları, bütün inançlar, bütün düşünceler, devletin güvencesindedir.

Suç niteliğinde yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir.

Rusya ve İran ile birlikte Suriye'de ateşkes için anlaştık. Bu anlaşmaya BM de olayladı. Şimdi ORak ile ilişkileri düzenltmek için çabalar başlattık. Cumhurbalkanı, Irak Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü. Bu hafta ziyaret edeceğim.

KOBİ'lere düşük faizli kredi vereceğiz. 250 milyar hacminde bir kredi imkanı sağladık. Amacımız nakit sıkışıklığı içinde olan, ani kur dalgalanmalarından kurtarmak.

Sicil Affı bu hafta Meclis'te görüşülecek.

Asgari ücreti yüzde 10 artırdık. Bir yıl boyunca asgari ücret hep aynı olacak, vergi diliminden etkilenmeyecek. İşverenlerin asgari ücretten dolayı artan ilave yüklerini karşılamaya devam deceğiz. Asgari ücretin vergiden dolayı kaybı olursa onu Maliye Bakanlığı karşılayacak

Esnaf ve Ahilik fonu kurmaya karar verdik. İşsizlik fonu gibi bir fon kurduk. 

Bin 270 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı'nın 133'üncü günündeyiz. Operasyonlarda bugüne kadar 1270 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi; yakalananlarla birlikte sayı 1561. Şimdi dünya, 'DEAŞ' diyor; DEAŞ yatıyor, DEAŞ kalkıyor... Onlar yalandan mücadele ediyor, lafını yapıyor. Mücadeleyi yapan sadece Türkiye. Amerika da bir halt ettiği yok, diğerlerinin de bir şey yaptığı yok. Laftan başka bir şey yok.

Dünya DEAŞ diyor, yaptıkları bir şey var. YPG'ye PYD'ye silah veriyorlar. Artık dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür. Biz stratejik ortağız. Bunun bi terör örgütü tarafından gölgelenmesine ABD izin vermemelidir.

Keçiören metrosu 5 Ocak'ta açılacak 

Keçiören Metrosu 5 Ocak perşembe günü açılıyor. Hayırlı olsun.

OHAL Meclis'de görüşülecek

Olağanüstü halin 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclis’imiz görüşecek ve karara bağlayacak. Dolayısıyla bu yoğun gündemde arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de anayasa değişiklik teklifimizi Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeye başlayacağız