Okey, pazar büyütmeyi hedefliyor

Şirket, "OK Ultra Hisset" ve "OK Çifte Haz" adıyla iki yeni ürünü pazara sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Prezervatif markası Okey yeni ürünlerle prezervatif pazarını büyütmeyi hedefliyor.

Okey'den yapılan yazılı açıklamada, firmanın, "OK Ultra Hisset" ve "OK Çifte Haz" adıyla iki yeni ürünü pazara sunduğu belirtildi.

Okey'in, yeni ürünlerle gençlerin ilgisini çekerek prezervatif pazarını büyütmeyi hedeflediği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eczacıbaşı Girişim Pazarlama-Pazarlama Direktörü Gelincik Onan, "2 yeni ürünümüzle, eğlenceyi seven, yeniliklere açık ve güvenli olduğu kadar keyifli bir ilişki arzulayan tüm tüketicileri pazara çekerek ülkemizde prezervatif pazarını büyütmeye yönelik önemli bir adım attığımıza inanıyoruz" dedi.

Türkiye'de prezervatif pazarının 2009 yıl sonu itibariyle 65 milyon liralık büyüklüğe ulaştığını ve 80 milyon adet civarında ürün satıldığını belirten Onan, Okey'in yüzde 65'lere ulaşan pazar payı ile bu kategorinin lideri olduğunu bildirdi.

Prezervatif kullanma alışkanlıklarına ilişkin verileri de paylaşan Onan, Türkiye'de 4 milyon prezervatif kullanıcısı bulunduğunu, prezervatif alımının halen ağırlıklı olarak erkekler tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Onan'ın verdiği bilgiye göre, prezervatif pazarında gençler ve öğrenciler en az ürün kullanan kesimi oluştururken, ayda 7-10 adet prezervatif kullanan beyaz yakalılar prezervatif tüketiminde lider konumda bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir