Okmeydanı'nda çatışma: 1 kişi ağır yaralı

Okmeydanı'nda Soma faciası ve Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek isteyen grupla polis karşı karşıya geldi. Çıkan olaylar sırasında Okmeydanı Cemevi'nde bulunan bir kişi başından ağır şekilde yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Okmeydanı Şarkkahvesi civarında toplanan 20  kişilik gruba polis müdahale etti. Soma faciası ve Berkin Elvan için slogan atan grup, müdahale sırasında ara sokaklara kaçtı. Polis göstericilerin peşinden gitti. Bu sırada göstericilerin attığı bir molotofkokteyli zırhlı polis aracına isabet etti. Zıhrlı araç alev aldı. 

Uğur Kurt'un vurulma anı kameralara böyle yansıdı

Bu sırada polisin havaya ateş açtığı görüldü. Cemevi yakında meydana gelen olaylar sırasında cemevinde de bir cenaze vardı. Törene katılan kalabalıktan "Bir kişi vuruldu" sesleri yükseldi. Bu sırada başından yaralanan bir kişinin kanlar içinde cemevi avlusunda kanlar içinde yatttığı görüldü. Yaralı kişi ambulansla hastaneye götürüldü.

Belediyede taşeron işçisiydi

Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında başından yaralanan kişi hastaneye getirildi. Adının Uğur Kurt olduğu öğrenilen yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi. 30 yaşındaki yaralının Beyoğlu Belediyesi'nde taşeron temizlik işçisi olarak çalıştığı kaydedildi.

Vali Mutlu: Elbette kullanılan bir silah var

Öte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda 1 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Mutlu, yaptığı açıklamada,"Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak" dedi.

Vali Mutlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Okmeydanı'nda emniyet güçlerimiz yaptıkları görev esnasında orada bulunan grupla aralarında bir çatışma oluştu. Bu çatışmada aldığım bilgiler molotofkokteylli saldırılar olduğu, özellikle orada görev yapmakta olan bir grup polis memuruna ve şortland araca molotofkokteylli saldırılar olduğu yönünde. Bu saldırılar sonrasında da bir çatışma var. Çatışma sonrasında da silahla yaralanan bir genç var. 30 yaşında. Öncelikle yaralı gencin şifa bulmasını temenni ediyorum. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müdahaleler yapıldı. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyorlar. İnşallah kurtulacaktır. Bütün dileğimiz temennimiz budur. Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak"

"Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Şu anda olayın olduğu yerde bir sükunet var. Bunun muhafazası ve stabil hale getirilmesi çok önemlidir. Acıları, üzüntüleri daha büyük acılara dönüştürmeden, o bölgede daha önce yaşamış olduğumuz hayatını kaybeden bir gencimiz de oldu biliyorsunuz. Acıları daha fazla acılarla büyütmeden huzur ortamını tesis etmemiz lazım. Yapılan her işlemin mutlaka adalet çerçevesinde yürütüleceğinden emin olması lazım. Bunun hassasiyetle üzerinde duracağız. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz. Neden olduysa bunu kamuoyumuzla mutlaka paylaşacağız. Ama orada, bir okulumuzun yakınında güvenlik tedbiri almak için bulunan bir emniyet birimine yapılan molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen ve silah kullanılan bir olay var. Bunun nasıl olduğunu nasıl geliştiğini bütün detaylarıyla kamuoyumuzla kesinlikle paylaşacağız. Kamuoyumuz bundan emin olsun. Tekrar yaralı gence şifalar diliyorum. Ümit ediyorum sağlık yönünden de tedbirler alınıyor. Hayata tekrar döndürülebilecektir. Bütün dileiğimiz şu anda bu"

Bu konularda ilginizi çekebilir