Oktoberfest'te biralı fotoğrafa yasak

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Oktoberfest kapılarını açtı, ancak basın mensuplarının bira ile fotoğraf çekmelerine izin verilmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANTALYA - Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ''Oktoberfest'' etkinlikleri başladı.
 
Cam Piramit Kongre ve Fuar Alanı'nda 3 gün devam edecek festivalin açılışında basın mensuplarının bira ile değil, alkolsüz içeceklerle fotoğraf çekmelerine izin verildi. Ayrıca geçen yıl yapılan bira fıçısının tıpasını tahta balyoz ile patlatma etkinliği de yapılmadı. Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden de katılım olmadı.
 
TURSET yöneticisi ve Oktoberfest organizasyon sorumlusu Özgür Emeklioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oktoberfest'in yabancı ve yerli halkın ilgi gösterdiği uluslararası, keyifli bir etkinlik olduğunu söyledi. Emeklioğlu, festival kapsamında ünlü sanatçı ve müzisyenlerin sahne alacağını anlattı.
 
Bir gazetecinin ''Almanya'nın hasat bayramı ve bira festivali olarak bilinen etkinlikte 3 yıldır biralarla fotoğraf çekilirken, bu yıl biralı fotoğraflara sansür uygulanıyor, sebebi nedir?'' sorusuna Emeklioğlu, Oktoberfest'in bazı kesimler tarafından farklı boyutlara çekilmek istendiğini savundu.
 
Almanlar'ın ve Ruslar'ın yoğun olarak geldiği turizm kenti Antalya'da farklı bir etkinlik yapma düşüncesiyle Oktoberfest'i hayata geçirdiklerini dile getiren Emeklioğlu, ''Almanya'da Oktoberfest, ilgili şehirde bir bira fıçısının patlatılmasıyla açılan ve sonra bu şekilde devam eden bir etkinlik. Biz ise böyle gerçekleştirmek istemedik. Çünkü farklı boyutlara gidiyor'' dedi.
Antalya'da yaşayanlar ve turistlere yönelik farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Emeklioğlu, Oktoberfest'in tamamen sosyal amaçlı bir organizasyon olduğunu kaydetti. Oktoberfest'in siyasi ve politik bir yapısının olmadığını vurgulayan Emeklioğlu, ''Dolayısıyla biz organizasyonun sadece keyifli, eğlenceli yönüyle, turizme, esnafa faydalı yönüyle ele alınmasını istiyoruz. Farklı fotoğrafları vermek istemiyoruz'' diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin festivalin iptal edilmesi yönünde talepte bulunduklarının hatırlatılması üzerine Emeklioğlu, belediye yetkililerinin iptal veya ertelenmesi yönünde talepte bulunduklarını, ancak kendilerinin buna sıcak bakmadıklarını belirten Emeklioğlu, şunları söyledi:
''Terör olaylarından dolayı biz de en az diğer vatandaşlarımız, yurttaşlarımız kadar hassasız, son derece üzüntü duyuyoruz. Fakat uluslararası platformda bu kadar ilgi gören, turistlerin yoğun katılımının gerçekleştiği festival için seyahat acenteleri ile paket anlaşmalar yapıldı. Böyle bir iptalin hem uluslararası hem de ulusal boyutta terör olaylarının ekmeğine yağ süreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle festivalin iptal edilmemesi yönünde karar verdik.''
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir