Olayların sebebi, AKP zihniyeti

DP lideri Cindoruk, İnegöl Dörtyol'daki olayların, 'AKP hükümetinin teröre karşı etkili mücadele etmeye niyeti olmamasından kaynaklandığını' söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerindeki olayların, "AKP hükümetinin terör ve terör örgütüne karşı etkili mücadele etmeye niyeti olmamasından kaynaklandığını" ileri sürdü.

DP Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cindoruk, yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen "etnik kavgalar" nedeniyle görüşlerini bildirdi.

Son günlerde özellikle Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen olayların fevkalade üzücü ve kaygı verici olduğunu belirten Cindoruk, "Gerek Balıkesir'in Altınova ilçesinde 2008 yılında yaşananlar gerekse daha sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinde uç veren gerginlikler, Türkiye'nin ne kadar tehlikeli bir sosyal ortama sürüklendiğinin göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu gibi olayların tasvip edilecek bir yanı olmadığını ifade eden Cindoruk, şöyle devam etti:

"Ancak, açıkça söylemek gerekir ki, bütün bunların sebebi, bizzat Başbakan tarafından defalarca ifade edilen ve Türkiye'yi etnikleştirmeyi amaçlayan AKP zihniyetidir. AKP, bu toprakların tarihi birikimine, Türk kültürüne, İslam kardeşliğine ve modern entegrasyon anlayışına aykırı bir şekilde milletimizi etnik bir pencereden görmektedir.

Adeta mayın gibi patlayan bu olaylar, AKP hükümetinin terör ve terör örgütüne karşı etkili mücadele etmeye niyeti olmamasından kaynaklanmaktadır. Terörle mücadelenin hiçbir döneminde ve hiçbir hükümet zamanında halkımız, Cumhuriyet hükümetinin terör örgütü ile mücadele etmeye niyetsiz ve isteksiz olduğunu düşünmemişti. O yüzden de bu tür elim hadiseler meydana gelmemekteydi."

"Türkiye'nin, mevcut hükümetin zihniyeti yüzünden terör örgütü ile mücadele edemediğini buna karşın terör örgütünün Türkiye ile mücadele ettiğini" öne süren Cindoruk, "Hükümetin, halkın tepkisinden korkarak 'açılım' politikasının içini resmi olarak dolduramadığını" iddia etti.

Türkiye'nin bugün AK Parti tarafından bir dönüm noktasına getirildiğini ifade eden  Cindoruk, "Dağdaki teröristle mücadele eden bir Türkiye bölünmez ama ülkemizin doğusunda-batısında, kuzeyinde-güneyinde veya ortasında halkın kamplara bölünerek etnik ve bölgeci bir tavırla birbirine saldırması ülkeyi böler. İnsanlarımızı bu infiale, öfkeye iten ise AKP'nin izlediği etnik temelli politikaların yaydığı şok dalgalarıdır, Habur görüntüleridir" görüşünü dile getirdi.

Cindoruk, vatandaşlara, "her şeye rağmen itidalli davranmaları ve sağduyuyu elden bırakmamaları" çağrısında da bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir