"Ölecek çocukların fotoğrafını beklemeyin!"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Şefi O’Brien, Somali, Yemen, Güney Sudan ve Kuzeydoğu Nijerya'da 20 milyondan fazla insanın açlıkla mücadele ettiğini ve ölecek çocukların fotoğrafını beklemeden harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Şefi Stephen O’Brien New York Güvenlik Konseyi’ne verdiği demeçte, Somali, Yemen, Güney Sudan ve Kuzeydoğu Nijerya'da 20 milyondan fazla insanın açlıkla mücadele ettiğini ifade etti.

"İnsanlar açlıktan ve hastalıktan acı çekip ölüyor" diyen Stephen O’Brien, durumun kritik noktalara ulaştığını belirtirken, uluslararası topluluğa insanları açlıktan ölmekten kurtarmak için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

444 milyar dolara ihtiyaç var

Dört ülkede yaşanabilecek bir felaketi önlemek için 444 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen O'Brien, 20 milyon insanı etkileyebilecek boyuttaki kıtlıktan ölecek çocukların fotoğrafını beklemeden harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Eğer toplu olarak harekete geçilmezse de insanların açlıktan ve hastalıklardan öleceğini, insanların geleceklerinin yok olacağını, ayrıca toplu yer değiştirmelerin olacağı gibi risklerle karşı karşıya olunduğunu açıkladı.

“Somali’de nüfusun yarısının yani 6.2 milyon insanın yardıma ihtiyacı var. Bunlardan 2.9 milyonu ise acil yardım bekliyor” diyerek krizi önlemenin mümkün olduğunu vurgulayan O’Brien, "Önümüzdeki 3 veya 4 hafta içerisinde çok zor bir dönem geçireceğiz. Etkiyi hafifletebilmek için sıkı çalışıyoruz ve uluslararası mücadeleye ihtiyaç duyuyoruz" şeklinde açıklamalar yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir