On binlerce emekçi Ankara'da sokağa indi

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen on binlerce emekçi "güvencesiz istihdama hayır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen on binlerce emekçi "güvencesiz istihdama hayır" dedi.

"Yaşamları parçalanırken, kaderleri birleşenler güvenceli iş, insanca yaşam için" bugün alanlardaydı. İnsanca yaşam hakkı için bir araya toplanan emekçiler taşeronlaşmaya, güvencesizleştirilmeye, sendikasızlaştırmaya karşı sloganlar attı.

KESK, DİSK, Türk-İş, Türk Tabipler Birliği ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'nin öncülüğünde birçok emek ve demokrasi örgütünün desteklediği eylemde işçiler, "Güvenceli gelecek, birleşik mücadelemiz" pankartı arkasında yürüdü.

Dikimevi kavşağında başlayan mitinge katılan binlerce işçi ve emekçi "Yaşasın sınıf dayanışması", "Sözleşmeli köle olmayacağız", "zafer direnen emekçinin olacak", sadaka değil, toplu sözleşme" sloganlarıyla Kolej Meydanı'na geldiler.

Kolej Meydanı'na gelen işçi ve emekçileri miting düzenleme komitesi adına Köksal Aydın selamladı. "Yaşamları parçalanırken mücadeleyi geliştirmek için 4/B, 4/C, 50/D ve diğer güvencesiz çalışma koşullarına direnmek için gelen işçi emekçi kardeşlerim hoş geldiniz" diyen Aydın, alana gelen emekçilerin AKP iktidarı için birer tehdit olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir