Onbinler Ankara’da teröre ‘hayır’ kardeşliği ‘evet’ dedi

TOBB önderliğinde 200’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Ankara’da yapılan sessiz yürüyüşte onbinler teröre ‘hayır’ kardeşliğe ‘evet’ dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE 

ANKARA - İşçi, işveren ve meslek kuruluşlarının yer aldığı sivil toplum örgütlerince organize edilen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşü Ankara’da yapıldı. Ankara Sıhhiye Meydanı’ndan, Cumhuriyetin ilan edildiği Birinci TBMM’nin önüne kadar devam eden ve sadece Türk bayraklarının yer aldığı yürüyüşe onbinler katıldı. Kızılay’dan Ulus’a kadar olan güzergah bayraklarla süslendi. 

Ankara’da 16:40’ta başlayan yürüyüş öncesi, Atatürk Bulvarının Kızılay’dan Ulusa’a kadar olan bölümü 12:45’ten itibaren trafiğe kapatıldı. Yürüyüşten saatleri önce başlayan toplanmayla, saat 15:00’ten itibaren Kızılay ile Sıhhiye Meydanı arasında onbinlerce kişi birikti. 

Vatandaşlara kırmızı-beyaz şapkalar ve isteyenlere de çok sayıda Türk bayrağı dağıtıldı. Yürüyüşte, tek parça olarak üretilen ve alana çekici ile getirilen 1500 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki dev bayrak, vatandaşlar tarafından açılarak yürüyüş kolunun içinde taşındı. Yürüyüş sırasında, tek slogan olarak belirlenen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” sloganı atıldı. Uyarıya rağmen birkaç küçük grup başka sloganlar attı ve tekbir getirdiler. Yürüyüşe, kamu kuruluşlarında ve özel şirketlerde çalışan çok sayıda kişinin de izin alarak geldiği gözlendi. 

4534534-k.jpg

6 bin polis görev aldı 
Yürüyüşe gelen kişiler oluşturulan güvenlik noktalarından geçerek alana girdiler. Yoğun güvenlik önlemleri alındı ve alanda zaman zaman patlayıcı ve diğer maddelere yönelik aramalar yapıldı. Güvenlik için 6 binin üzerinde polis görevlendirildi. Alanda atlı polisler de görev yaptı. 

1. TBMM önünde İstiklal Marşı 
Yürüyüş, Kurtuluş Savaşanın yönetildiği ve Cumhuriyetin i lan edildiği tarihi Birinci TBMM Binasının da bulunduğu Ulus Meydanında tamamlandı ve burada İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşü düzenleyen kuruluşlar adına ortak açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hep birlikte teröre karşı milli bir duruş sergilediklerini belirterek, şunları söyledi: "Bugün burada olan bizler, farklı dünya görüşlerine, farklı düşüncelere sahibiz. Ama ortak noktalarımız var. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Bizi bize, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız. Üzerimize oynan kirli oyunu bozmak için buraya geldik. Toplumsal barışa güç vermek, kırılan umutları yeşertmek için buraya geldik” dedi. 

34534534-o-002.jpg

Amaçlarının kardeşliği, ülke üzerine oynanan oyunu ve fitneyi boşa çıkarmak olduğunu iade eden Hisarcıklıoğlu, “Terörü lanetledik, kardeşliğimize sahip çıktık. Teröre hayır, kardeşliğe evet dedik. Ve şimdi Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı Meclis’teyiz. Yürüyüşümüzün burada sonuçlanması son derece önemli bir mesajı içermektedir. Bu milletin birlikte yaşama iradesinin ilk timsali olan kurucu Meclis’teyiz. Gün, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk” dedi. 

Herkesi, teröre tepki göstermek adına insanları rencide edecek her tür eylem ve davranıştan uzak durmaya çağıran Hisarcıklıoğlu, sözlerini “Bu vatan, bu bayrak hepimizin. Hep birlikte Türkiye’yiz. Ve bir kere daha diyoruz ki Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” diye tamamladı.