One Love'da coşku zirvedeydi

One Love Festival'in kapanışını bugün Brit-Pop'un efsane gruplarından Pulp yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Efes Pilsen sponsorluğunda bu yıl 11.si gerçekleştirilen One Love Festival, müzikseverlere muhteşem bir festival coşkusu yaşattı. Son 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da santralistanbul'da gerçekleştirilen festivalde, alternatif müziğin en beğenilen yerli isimlerinden Ahmet Musluoğlu, Neyse, Replikas ile başlayan gün, Yuck ve Damien Rice'ın muhteşem performanslarıyla devam etti. Gecenin yıldızı ise canlı performansı ile bir efsaneye dönüşen Kaiser Chiefs oldu.

Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleşen One Love Festival, binlerce müzikseverin katılımıyla 14 Temmuz Cumartesi günü başladı. Festivalin ana sahnesinin açılışını Türkiye'de alternatif müziğin öncü isimlerinden Ahmet Musluoğlu, Neyse ve Replikas yaptı. Ardından son iki yılın en çarpıcı müzik gruplarından Yuck ve Closer filminin soundtrack mimarı, “Blower's Daughter” parçası ile büyük beğeni toplayan Damien Rice muhteşem performanslarıyla müzikseverleri adeta büyüledi.

Festivalin ilk gününe ise İngiltere'den çıkan efsanevi gruplar arasında yer alan Kaiser Chiefs damgasını vurdu. Konserlerindeki etkileyici sahne performansı ile müzikseverleri kendine hayran bırakan Kaiser Chiefs, sahneden inip seyircilerin arasına katılarak şarkılarını onlarla birlikte söyledi.

98.20120715090421.jpg

Festivalin ikinci sahnesi olan “Filtresiz Müzik Sahnesi”nde de Social Inclusion Band, Puik's Journey, Halimden Konan Anlar, Softa, Les Males Propres, Ahali, Kolektif İstanbul, Korhan Futaci & Kara Orkestra gibi önemli yerli gruplar performans sergiledi.

Bu muhteşem konserlerin ardından müzikseverler festival coşkusunu, kablosuz kulaklık kullanarak Radyo Babylon DJ'lerinin şarkılarıyla eğlenip dans ettiği Miller Silent Disco ile sürdürdü. Ayrıca festivalciler gün boyu birçok farklı aktiviteyle keyifli saatler geçirerek “One Like” uygulamasıyla bu anları sosyal medya üzerinden paylaştı. Bir yanda yapay sörf alanında suni dalgalarla boğuşan gençler, diğer yanda jonglörlerden eğitim alırken, bazı festivalseverlerin tercihi ise en anlamlı ve en hızlı şekilde twitter iletisi yazanın seçildiği 140 Pınar Twitt-Er Meydanı'nda gelişi güzel verilen kelimeler ile cümleler kurarak birbirleri ile yarışmaktı. 

Pulp, One Love Festival 11'i muhteşem bir kapanışla sonlandıracak

One Love Festival'de bugün (15 Temmuz Pazar) Style-Ist, Mira ve Elif Çağlar performanslarını sergiledikten sonra ana sahneyi neo-soul ve dans müzik etkileşimli pop'un yeni kraliçesi Kimbra ve soul, reggae, funk ve hip hop tarzlarının harmanından oluşan farklı bir tarza sahip, son dönemlerin en çarpıcı kadın vokallerinden Selah Sue'ya bırakacak. One Love Festival'in bu seneki kapanışını ise Brit-Pop'un efsane gruplarından Pulp yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir