Opel Combo banttan indi

TOFAŞ'ın Bursa'daki fabrikasında Fiat Doblo bantlarında imal edilen Opel Combo'dan toplam 250 bin adet üretilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - TOFAŞ'ın Bursa'daki fabrikasında Fiat Doblo bantlarında imal edilen Opel Combo, törenle banttan indi. Opel/Vauxhall markaları için üretilecek Opel Combo'dan toplam 250 bin adet üretilecek.

TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır, TOFAŞ Fabrikası'nda düzenlenen törende, 2011 yılının ticari aracı seçilerek kalitesini dünyaya kanıtlayan yeni Fiat Doblo ile aynı platformu paylaşan Opel Combo'nun banttan inişini kutladıklarını söyledi.

Türkiye otomotiv sanayinin öncüsü konumundaki TOFAŞ'ın 40 yıldır aralıksız üretirken bir taraftan da yeni yatırım ve projelere imza atarak ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam ettiğini dile getiren Pandır, dünyada 80'den fazla ülkeye ihracat yapan otomotiv sektörünün global oyuncularından olan TOFAŞ'ın yakaladığı bu başarısında, son yıllarda ardı ardına hayata geçirdiği yeni yatırımların büyük rolünün bulunduğunu anlattı.

İlk dört büyük ülkenin etkin ihracatçısı oluyoruz

Pandır, son 5 yılda geliştirdikleri Linea, Mini Cargo ve yeni Doblo ile birlikte Bursa fabrikasına yaptıkları kapasite, modernizasyon ve otomasyon yatırımlarının toplamda 2 milyar doları aştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Fiat ile İtalya, Peugeot ve Citroen ile Fransa'dan sonra Opel ve Vauxhall ile Almanya ve İngiltere pazarlarının hakim markalarını ihraç portföyümüze katarak Avrupa'nın yüzde 75'ine tekabül eden ilk dört büyük ülkenin etkin ihracatçısı oluyoruz."

Fiat ile Opel arasındaki işbirliği sayesinde yılda ortalama 40 bin, toplamda 250 bin adetlik Opel Combo üretimini gerçekleştireceklerini belirten Pandır, önümüzdeki yıldan itibaren yeni Fiat Dublo'nun üretim kapasitesinin 160 bin adete çıkacağını ve Chrysler ile yapılan çalışmalar kapsamında ABD'ye başlayacak ihracatla 2013'te kapasitenin 180 bin adedi aşacağını bildirdi.

Pandır, Opel/Vauxhall markaları için yeni Fiat Doblo temelli araç üretim planlarına paralel olarak bu yıl başından itibaren bin kişilik ek istihdam yarattıklarını ifade etti.

Opel Combo

Fiat ile Opel arasındaki işbirliği anlaşması doğrultusunda TOFAŞ, Opel için Combo üretimine kasımda başladı.

Bu proje kapsamında, yıl sonuna kadar 5 bin 250 adet, 2012'den itibaren de yılda ortalama 40 bin adet Combo üretilmesi planlanıyor. 5 yılı aşkın ortaklık süresince 250 bin adet üretilecek Opel Combo'nun önemli bölümü ihraç edilecek.

Yeni Combo, 1.3 ve 1.6 dizel motor seçenekleriyle ve daha geniş kabin hacmiyle satışa sunulacak. 1.6 dizel motor, hem manuel hem de otomatik şanzıman opsiyonlu olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir