Oracle'dan inovasyon ödülü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Avea, ''Kimlik ve Erişim Yönetim Projesi'' ile dünya çapında 250 şirketin projelerinin aday gösterildiği Oracle İnovasyon Ödülleri'nde ''Arakatman Yazılım Birleştirme İnovasyon Ödülü''nün sahibi oldu. Proje ile müşteri hizmetlerine yönelik yapılan çalışmalarda eski sisteme oranla 20 kat performans iyileştirmesi ve yüzde 10 verimlilik artışı sağlandı.

Avea açıklamasına göre, insan kaynakları, teknoloji, hukuk ve CRM gruplarının 10 aylık bir süreçte gerçekleştirdikleri altyapı hazırlama ve rol analizi çalışmaları sonucunda Oracle IDM (Kimlik ve Erişim Yönetimi) sistemine geçiş yapıldı.

Avea bünyesindeki kurumsal uygulamaların tek merkezden yönetimini sağlayarak iş akış yetki süreçlerinin iyileştirilmesinin amaçlandığı proje sayesinde, müşteri hizmetlerinin ihtiyaçlarına yönelik yapılan geliştirmeler sayesinde eski sisteme oranla 20 kat performans iyileştirmesi ile yüzde 10 verimlilik artışı sağlandı. Help desk yönetim maliyetlerinde ise aylık 150 bin dolarlık tasarruf elde edildi.

Dünya genelinde toplam 250 şirketin projeleri arasından seçilen projenin ödülü ABD'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Openworld Konferansı'nda Avea ekibine takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin şunları kaydetti:

''Avea olarak, kurumsal ve bireysel hizmetlerimizle hızla büyüyor, gerek teknoloji ve altyapıya, gerekse yönetim ve çalışanlarımıza sürekli olarak yatırım yapıyoruz. Uluslararası arenadaki bu önemli organizasyondan ödül almak, projelerimizin müşterilerimizin iş hedeflerine ne kadar katkı sağladığının göstergesi olurken, Ar-Ge merkezimizde görev yapan 220 mühendisimizi de motive ediyor. Avea olarak yaptığımız tüm projelerde verimlilik, tasarruf ve inovatif düşünce bizim için öncelikli.''

Projenin sağladığı başlıca yararlar arasında ise doğru kişiye doğru yetki verilmesi, güvenlik kural ve politikalarının uygulanması, erişim yönetimi maliyetlerinin düşürülmesi, hukuki düzenlemelere uygunluk, kimlik bilgisi yaratma ve bu bilgilerin diğer sistemlere dağıtımı, kurum ağına giren herkes için (kurum çalışanı, iş ortağı ya da 3. parti ), kimlik ve erişim yönetimi konusundaki kurum politikalarının sürekli olarak uygulanmasını sağlayan bütünleştirici yapının oluşturulması yer alıyor.

Kullanıcı yaşam döngüsünün insan kaynakları süreçleri ile entegre edildiği Kimlik ve Erişim Yönetimi Projesi kapsamında oluşturulan hızlı ve esnek raporlama özelliği ile iş verimliliği ve denetimlere katkı sağlandı. Avea personeli ve dış kaynak çalışanlarının Avea kurum kaynaklarına (sistem ve uygulamalarına) erişimlerini hızlı ve güvenli şekilde merkezi olarak yönetebilecekleri yeni bir altyapı oluşturuldu. Proje ile devreye alınan yeni self-servis ara yüzleri ile kullanıcılar yetki talebi, rol talebi, şifre işlemleri gibi işlemleri kendileri başlatabiliyor ve onaylandıktan sonra ilgili yetki, rol veya şifreyi otomatik olarak edinebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir