Ordu, iç dinamiklerinin ortaklığı ile kalkınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Servet ŞAHİN / Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)Yönetim Kurulu Başkanı

Karadenizin incisi Ordu şehrimizin gelişmesi için  bölgedeki tüm dinamiklerin ortak çabasına ihtiyaç var. OTSO olarak kentin gelişmesi ve öne çıkan sorunlarının çözümü için gerekli çabayı göstermeye kararlıyız. Bilindiği gibi Ordu'nun en büyük geçim kaynağı fındık. Fındık üretiminden kaynaklı olarak ilimize büyük paralar giriyor. Bu sayede bölge ekonomisi gelişirken ve halkın refah düzeyi de belli bir seviyeyi koruyabiliyor.

Fındık bu kadar stratejik bir ürün olunca ister istemez fiyatının ne olacağı da bölge halkının en çok önem verdiği sorulardan birine dönüşüyor. Tam bu noktada OTSO olarak bizim de öne çıkardığımız konulardan biri de fındık. Fındık konusunda çok önemli çalışmalar yapan, bir çok rapor hazırlayan Ordu Valisi Ali Kaban'ın 8-9 aylık bir çalışmanın ürünü olan 'Fındıkta 5x5 modelini' destekliyoruz.

Bir başka sorunumuz da turizm. Ordu'nun ilçeleri ile bütünleşmesini sağlayan, ülkemizin en büyük tüneli  Nefise Akçay, kente büyük renk kattı. İlçelerimizle karşılıklı olarak ticari yatırımlar almamızı sağladı. Ordu'yu İç Anadolu'ya bağlayacak olan eski adıyla Dereyolu şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanması ile birlikte ilimiz Sivas ve Kayseri ile bütünleşecek. 3 yıl içinde tamamlanması öngörülen bu yol bitene kadar Ordu'nun turizm konusundaki eksikliklerini de tamamlamamız gerekiyor. Bu dönemde turizm yatırımlarının artmasını sağlarsak kentin geleceğine yönelik büyük bir hizmette yapmış olacağız. Tam da bu dönemde daha da önem kazanan bir proje daha var. 15 yıldır Ordu ve Giresun illerinin en büyük rüyası ve bana göre Ordu ilinin dünyaya açılmasını sağlıyacak olan OR-Gİ Havalimanı projesi acilen hayata geçirilmelidir. Ordu Valiliği OR-Gİ projesi konusunda yap-işlet-devret modelini düşünüyor. Bu modelin en kısa zamanda sonuç vermesini  istiyoruz. Oda olarak biz de OR-Gİ Havalimanının yapılması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız.

Tüm olumsuzluklara rağmen ilimiz  her yıl İstanbul Sanayi Odası'nın ilk 500 ve 2'nci 500 sanayi kuruluşu

listelerine girecek ölçekte 4-5  büyük firmaya sahip. Bu noktada Ordu'nun yeni bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı var.

Ordu Üniversitesi'nin de kentin sorunlarının çözümü, geleceğimizle ilgili projeler konusunda önemli çalışmalar sunmasını bekliyoruz. Ordu'ya mutlaka tıp fakültesi de kurulmalıdır.

Ordu ili olarak ortak akılda birleşebilir, beraber iş yapmaya yönelik müteşebbis ruhumuzu ön pilana çıkarabilirsek herşeyin çok daha güzel olacağını düşünüyoruz. Ordu'nun kendi dinamiklerinin birlikteliği ile kalkınacağına inanıyoruz. Ancak mutlaka fındık, bal ve son zamanlarda önemli yol aldığımız fındıkta markalaşmalıyız.