Ordu sular altında

Aşırı yağış nedeniyle şehir merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, bazı araçlar sular altında kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU - Ordu'da gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden şiddetli yağış kentte sel ve su baskınlarına neden oldu. Yağış nedeniyle çeşitli illerden fındık toplamak için Ordu'ya gelen işçilerin konakladığı Uzunisa köyündeki alan da sular altında kaldı.

Aşırı yağış nedeniyle şehir merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, bazı araçlar sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerine ve iş yerlerine dolan suları boşaltmaya çalışırken, Ordu Belediyesi itfaiye ekipleri suyun tahliyesi için çaba gösterdi.

Su baskınlarının olduğu alanlarda inceleme yapan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yağış nedeniyle kentte büyük zararın olduğunu belirterek, "Şu anda her yer felaket. Bütün mahallelerde ciddi sorunlar var. Gerçekten aşırı derecede bir yağış söz konusu. Çok sayıda yolumuz çöktü. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar" dedi.

Yağış nedeniyle çeşitli illerden fındık toplamak için Ordu'ya gelen işçilerin Uzunisa köyünde konakladıkları alan da sular altında kaldı. Alanda incelemelerde bulunan Vali Orhan Düzgün, işçilerin gece saat 03.00 itibarıyla alandan güvenli bir şekilde çıkartılarak, Ordu Fen Lisesi misafirhanesine yerleştirildiklerini söyledi.

Düzgün, şu an için can kaybının söz konusu olmadığını, sadece alanda bulunan bazı çadırların ve iki aracın sele kapıldığını söyledi.

Öte yandan, Gülyalı ve Kabadüz ilçesinde de bazı dereler aşırı yağış nedeniyle taştı. Kabadüz ilçesinde ekili alanlar zarar görürken Melet Irmağı yanındaki bir şantiye de sular altında kaldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir