Ordu'nun yarınları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

Ordu'nun gelişmesi için ortada çok iki önemli proje var. Bu projeler Ordu'ya en büyük sıçramayı getirecek. Bunlardan bir tanesi ve bana göre en önemlisi OR-Gİ Havalimanı. Diğeri ise Dereyolu Projesi. Ayrıca ilimiz için her zaman çok önemli olan bir konu var ki o da fındık.

OR-Gİ Havalimanı konusunda belli kesimler mücadele veriyor. Gerek turizm gerekse sağlık alanında önemli yatırımların OR-Gİ Havalimanı ile birlikte Ordu'ya gelmesi bekleniyor. Havaalanı ile birlikte ilimizde yatırım yapmak isteyen bir işadamı günübirlik olarak ilimize gelip, temaslarda bulunabilecek. Unutmamak gerekir ki işadamlarımız için zaman çok değerli. Ayrıca yol da çok önemli ama kullandığın yolla ne kadar hızlı gittiğin daha da önemli. Artık kimse kısıtlı zamanının büyük kısmını yollarda geçirmek istemiyor. Bunun çözümü ise en hızlı ulaşım olan havayolunu kullanmak. Ordu ile ilgili olarak hep 5 yıldızlı otellerin yapılması gerektiğini konuştuk. İşte havaalanı ile ilimize sadece 1 değil en az 2-3 tane 5 yıldızlı otel yatırımı yapılacağından hiç şüphem yok. Havayoluyla gelecek olan hızlı ulaşım sadece yatırımcıyı değil, daha fazla turisti de ilimize taşıyacaktır. OR-Gİ Havaalanı yapıldığı zaman ekonomisi ağırlıklı olark fındığa dayanan Ordu hiç şüphesiz ekonomik yönden rahatlayacaktır.

Yine Ordu'nun en büyük rüyalarından biri olan Dereyolu Projesi artık sonuçlandırılmalıdır. Bu konularda bakanlarımızdan taleplerimiz var. Zaman çok çabuk geçiyor. Lütfen ilimize eser bırakın zamanınız varken.

Ordu'da fındık hasadı da başladı. Eğer fındığa sahip çıkılmazsa, peşin ödemeler yapılmazsa, bölge ekonomisinde çok önemli yaralar açılır diye düşünüyorum. Göç başlar, işsizlik artar, bölge ekonomisi yaralarını saramaz hale gelir. Her yıl bu sıkıntıları hem hükümet olarak yaşamak istemiyor hem de halka yaşatmak istemiyorsanız çıkın, önümüzdeki 5 yılın fiyatını açıklayın. Üreticiler de kendini bu gerçeklere göre hazırlasın. Fındıkla ilgili birçok rapor sunuldu ama alınan kararlar uygulanmadı. Bu işler altta kalanın canı çıksın, mantığı ile yürütülmeye devam ettiği sürece daha çok başa döner yazarız. Herkes sorumlu olmalı ve işin ucundan tutmalı. Bölgede herkes fındığa bağlı. Alışveriş, düğün, borç, okul yapımı gibi her konunun fındığa bağlı olduğunu unutmamak lazım. Bu nedenle işin gereği yapılmalı.

Her zaman olduğu gibi her şey daha güzel bir Ordu için diyor ve OR-Gİ Havaalanı, Dereyolu Projesi ve sağlıklı bir fındık politikasının en kısa sürede hayata geçirilmesini bekliyoruz.