Orgeneral Avni Atila Işık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orgeneral Işık, 1946 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulundan, 1967 yılında İstihkam Okulundan mezun oldu.

1975 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Işık, 1977 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kara Kuvvetleri İstihkam Daire Başkanlığında proje subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, ABD Eğitim Komutanlığında irtibat subaylığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Komutanlığında şube müdürlüğü, Londra Askeri Ataşeliği, 12. Piyade Tümen 7. Piyade Alay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Genel Plan ve Prensipler Başkanlığında Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

1993 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Işık, bu rütbede Genelkurmay Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı ve 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1997 yılında tümgeneralliğe terfi eden Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanlığı, Genelkurmay Genel Sekreterliği, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2001 yılında korgeneralliğe terfi eden Orgeneral Işık, 7. Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

Orgeneral Işık, 2006 yılında orgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine getirildi. Orgeneral Işık, 30 Ağustos 2008 itibariyle de Jandarma Genel Komutanı oldu.

Hayriye Jale Işık ile evli olan Orgeneral Işık'ın 2 çocuğu bulunuyor. Işık, İngilizce biliyor.