Orgeneral Ergin Saygun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Orgeneral Ergin Saygun, 1946 yılında İstanbul'da doğdu. Kara Harp Okulu'ndan 1966 yılında mezun olan Orgeneral Saygun, 1967 yılında topçu okulunu bitirdi.

Orgeneral Saygun, 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde batarya subaylığı, kara kuvvetleri uçuş birliklerinde uçuş öğretmenliği ve Güney Kore'de irtibat subaylığı yaptı.

Orgeneral Saygun, 1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Strateji ve Plan Dairesi'nde proje subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı'nda kara plan subaylığı, Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürlüğü, 6. Piyade Tümeni'nde mekanize piyade tabur komutanlığı, 3. Kolordu ve 1. Ordu Harekat Eğitim Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Orgeneral Saygun, 1993 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Belçika'nın Mons kentinde Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı'nda (SHAPE) Lojistik ve İntikaller Daire Başkanlığı ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Tümgeneralliğe 1997 yılında terfi eden Orgeneral Saygun, Genelkurmay Strateji Daire Başkanlığı ile 4. Kolordu Komutan Yardımcısı ve 1. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Orgeneral Saygun, 2001 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 3. Kolordu Komutanlığı ve Brüksel'de Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerinde bulundu. Orgeneral Saygun, 2005'te orgeneralliğe terfisinin ardından Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na getirildi.

Orgeneral Saygun, 2006 yılında Genelkurmay 2. Başkanlığı'na, 30 Ağustos 2008 itibariyle de 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Nermin Saygun ile evli olan Orgeneral Saygun, iki çocuk babası.

TSK Üstün Hizmet Madalyası sahibi Orgeneral Saygun, İngilizce biliyor.