Örgütlenmiş irade tasfiye ediliyor

YARSAV, Yargı-Sen'in kapatılmasını örgütlenmiş yargıç ve savcıların tasfiyesi anlamına geldiğini düşünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Yönetim Kurulu, Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (Yargı-Sen) hakkındaki kapatma kararına ilişkin, siyasi iradenin örgütlenmiş yargıç ve savcıları tasfiye sürecine girdiğini iddia etti.

YARSAV Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yargı-Sen'in, Ankara Valiliğinin başlattığı yargısal süreç sonunda, dar bir hukuki siyasi yorumla kapatıldığı" savunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Siyasi irade, gerek Anayasa değişiklikleri gerekse HSYK'sının kararnameleri ve kararları yoluyla yargıyı hizaya sokma, kendi yargısını oluşturma çabalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü örgütlenmiş yargıç ve savcıları tasfiye sürecine girmiştir. Aynı zamanda YARSAV Kurucu Başkanı olan Sendika Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, YARSAV, Demokrat Yargı ve Sendika yöneticileri, üyelerinin görevlerini yapmalarına engel olacak şekilde sürgün edilmelerinin açıklaması da budur. Örgütlenme öncüsü olan yargıç ve savcılar cezalandırılarak ve tıpkı YARSAV'a kuruluş aşamasında yapıldığı gibi Yargı-Sen için de kapatma davası açılarak ülkemizin aydın hakim ve savcılarına gözdağı verilmiş, örgütlenme özgürlüğü engellenerek, hukukun özgür sesi kısılmak istenmiştir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir