Örneğimiz Çanakkale

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Çanakkale Zaferi'nde başarılan çok önemli bir olay. Bütün dünya bunu takdirle izliyor. Birliğimizin bütünlüğümüzün örneğini vermek istesek Çanakkale'yi gösteriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale Zaferi'nde başarılanın çok önemli bir olay olduğunu, bütün dünyanın bunu takdirle izlediğini belirterek, "Birliğimizin bütünlüğümüzün örneğini vermek istesek Çanakkale'yi gösteriyoruz" dedi.
 
Arınç, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve beraberindekileri, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. 
 
Şahin, kabulde yaptığı konuşmada, Arınç'ın da desteğiyle kent olarak spor alanında önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi. 10 bin olan faal sporcu sayısını 15 bine çıkardıklarını belirten Şahin, özellikle amatör sporların Bursa'da en güzel dönemini yaşadığını söyledi. 
 
"Bursa sporun merkezi oldu"
 
Başbakan Yardımcısı Arınç da ziyaretlerinden dolayı Şahin ve beraberindekilere teşekkür etti. 
 
Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde spor alanındaki ilerlemeleri yakından gördüğünü ifade eden Arınç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünün yaşandığını hatırlatarak, "Çanakkale Zaferi hepimizin iftiharıdır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Çanakkale Zaferi'nde başarılan çok önemli bir olay. Bütün dünya bunu takdirle izliyor. Büyük bir inançla, büyük bir imanla savunduğumuz Anadolu topraklarını, 250 bin şehidimizin olduğunu biliyoruz ama birliğimizin bütünlüğümüzün de örneğini vermek istesek Çanakkale'yi gösteriyoruz. Doğudan batıya bütün Osmanlı coğrafyasından gelen insanlar orada memleketleri, vatanları, bayrakları için şehit oldular" diye konuştu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümlerinde düzenlenen törenlere büyük önem verdiğini, kendisinin de daha önceki yıllarda bu törenlere katıldığını aktaran Arınç, törenleri zenginleştirmeyi önemsediklerini belirtti. 
 
Arınç, geçen haftalarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen 2012 yılında uluslararası şampiyonalarda derece alan sporculara yönelik ödül törenine katıldığını hatırlatarak, Bursa'nın sporun merkezi olduğunu ve bununla iftihar ettiklerini söyledi. 
 
Bursa'daki sporcu sayısının kent nüfusuna oranlandığında ortaya çıkan sonucun da son derece memnun edici olduğuna dikkati çeken Arınç, kentteki spor tesislerinin artmasına çalıştıklarını ve bu konuda yeni projelerin hazırlandığını bildirdi. 
 
Arınç, kentte özel idare ve belediyelerin de spor alanına büyük önem verdiğini ifade ederek, bundan sonra hedeflerini daha da büyük tutarak, geleceğin şampiyonlarının yetişmesinin önünü açmak istediklerini kaydetti.