Ortadoğu'nun Hong Kong'u Bahreyn olacak

İsyanların gölgesindeki Bahreyn, yatırım avantajlarıyla Türk iş adamlarının yeni iş kapısı olarak görülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANAMA - Son günlerde adı her ne kadar "domino etkisi" gölgesinde de geçse Bahreyn, bir çok yatırımcı için hala "vergi cenneti" ve avantajlar ülkesi.

Birçok Türk iş adamı yatırımlarına hız katarken, pek çok Türk yatırımcıda fizibilite için ülkede araştırma yapıyor.

Başkent Manama'da hizmet sektöründen, inşaata birçok ekonomik alanda yatırımları bulunan ve şuanda da sınıfının en lüks otelini yapmak için kolları sıvayan Armağan Acar, Bahreyn'i avantajları geniş bir ülke olarak tarif etti.

Bahreyn'in ileride ekonomik anlamda çok büyüyeceğine dikkati çeken Acar, şunları kaydetti:

"Türk İş adamlarının Ortadoğu ülkelerine bakış açısı, bu ülkelerin yönetim tarzlarından dolayı farklı. Ancak Bahreyn öyle değil, avantajları çok fazla olan bir Ortadoğu ülkesi. Bahreyn'de gelirler ve kurumlar vergisi yok. Türkler'in vize sorunu yok. İş gücü ucuz. Gelişime açık bir ülke. Bahreyn, Dubai gibi bir anda patlayan bir ülke olmak istemediği için yavaş adımlarla ilerledi ve krizden etkilenmedi.

Bahreyn'in ileriye dönük planlarına hızlı adımlarla gidiyor, amaçları Ortadoğu'nun Hong Kong'u olmak. Adanın sığ denizi olması nedeniyle deniz doldurularak iskan bölgeleri açılıyor, buralarda yatırıma açık. Henüz yap-sat işi Ortadoğu'da oturmadı, bu çok büyük bir avantaj. Türk mütahitlerinin kullandıkları yüksek teknoloji burada yok. Türk iş adamlarının Bahreyn'e yatırım için gelmeleri noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz."

Bahreyn çabuk atlatır

Ülkede 1 aya yaklaşık süren huzursuz ortamın geçici olduğunu düşündüğünü belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bahreyn yaşanan olumsuzlukları çabuk atlatır. Domino etkisini yaratan unsurlar Bahreyn'de olacak gibi durmuyor. 1994'de bu tarz bir hareketlilik olmuştu. Mezhepsel bir olay. Ancak ayrımcılık oluşturmuyor. Bahreyn kralı, Bahreynlilerin kralı, herkese eşit. Bu Şii'lerin daha fazla söz hakkı istediği bir olay.

Bahreyn'de kişi başına düşen milli gelir Suudi Arabistan'dan bile fazla. Mutlaka bunu kısa sürede aşacaklar. O yüzden bu vergi cenneti ülkede yatırım için iş adamı arkadaşlarımızı en azından araştırma yapmaları için gelmeleri davetinde bulunuyoruz. Zaten buraya gelip avantajları gören bir daha gidemiyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir