Ortadoğulu turiste Ramazan Fest

Orta Doğulu turisti Türkiye'ye çekebilmek için başlatılan 'Ramazan Fest'e ilgi oldukça iyi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ramazanda Orta Doğu ülkelerinden Türkiye'ye daha fazla turist çekmek için başlatılan "Ramazan Fest" kapsamında Türk Hava Yollarının (THY) sunduğu indirimli uçak biletleri ile bazı seyahat acentelerinin Sultanahmet ve Feshane gibi ramazan etkinliklerinin yapıldığı yerlere düzenlediği turlarla yabancı konuklara ramazanı İstanbul'da yaşama olanağı tanınıyor.

Bedir Tour Genel Müdürü Baran Balavi, yaptığı açıklamada, sektörde yaklaşık 19 yıldır faaliyet gösteren firmalarının ağırlıklı olarak Orta Doğu'dan Türkiye'ye misafir getirdiğini söyledi.

Balavi, Orta Doğu ülkelerinden İran hariç Türkiye'ye yıllık ortalama 1 milyon 300 bin turistin geldiğini aktararak, ilk sırada yer alan Suudi Arabistan'ı Kuveyt, Katar, Dubai'nin izlediğini belirtti.

Orta Doğu'da yaşanan olayların turizme etkisine de değinen Balavi, "Orta Doğu'da yaşanan olaylar Türkiye'nin alternatif olarak görülmesine neden oldu. Orta Doğu'da normalde Mısır'a, Tunus'a gidiliyordu. Bu ülkelerde yaşanan ayaklanmalar Türkiye'ye Orta Doğu'dan gelenlerin sayısını artırdı. Biz de çalışıyorduk, ancak THY'nin ek seferler koymaya başlaması burada etkili oldu. Bununla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle sayıyı artırabildik" diye konuştu.

Balavi, Orta Doğu'da yaşayan insanların ramazan ayında genelde ülkelerinin dışına çıkmadığını, oruçlarını dinlenerek tutmayı tercih ettiklerini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim de dahil olduğumuz bazı seyahat acenteleri bu sene THY ile birlikte Orta Doğu'daki insanları Türkiye'ye çekebilmek için 'Ramazan Fest' adında bir kampanya başlattık. Türkiye, Müslüman bir ülke. Turistler buraya geldikleri zaman oruçlarını tutabilir. Hava kendi ülkelerindeki gibi çok sıcak değil. THY de çok ciddi bir kampanya yaptı. Şöyle ki; fiyatları yüzde 60'a kadar indirdi. Anne ve babalarıyla gelen 0-12 yaş arasındaki tüm çocuklar ücretsiz."

Otellerden de ciddi promosyonlar aldıklarını dile getiren Balavi, şunları kaydetti:

"İstanbul'da 2 ya da 3 günlük paketi 600 dolardan başlattık. Buna uçak bileti, konaklama, havaalanı geliş-gidiş transferleri dahil. İftardan sonra da ramazan etkinliklerinin görülebileceği Sultanahmet ve Feshane'ye turlar düzenliyoruz. Ayrıca misafirlerimize Tophane'de nargile keyfi yapma imkanı sunuyoruz. Bunun meyvesini de almaya başladık. Geçen yıl ramazan ayında getirdiğimiz misafir sayısı 200-250 civarındaydı. Bu sene daha ramazan bitmemiş olmasına rağmen bu sayı 1000 kişiye yaklaştı. Şu an herhangi bir ülke bu alternatifleri sunamıyor."

Balavi, bu yıl için hedeflerine ulaştıklarını düşündüğünü ifade ederek, "Artık insanlar ramazanda Orta Doğu'dan Türkiye'ye gelmeye başladı. Ramazan sonuna kadar 1000 kişiyi daha getirebilirsek, geçen seneye göre 8-10 kat artış sağlamış olacağız. Biz Orta Doğu'daki insanlara 'Gelin ramazanı İstanbul'da yaşayın' diyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir