Örümcek adam değil, Tevnepir Mirov

TPE kürtçe yapılan bazı marka başvurularını tescilledi. Ergün, "11 binin üzerinde patent başvurusu bekleniyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Patent Enstitüsü (TPE) Kürtçe yapılan bazı marka başvurularını tescilledi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kürt Star, Tevnepîr Mirov (örümcek adam) Keçka Kurda (Kürt Kızı), Keçka Şîrîn (Şirin Kız), Maşin (otomobil), Cengawer (Savaşçı), Ciwane Şerwan (genç savaşçı), Roj, Rojin" gibi marka başvuruları yapılmış, bu tür marka başvuruları tescil edilmiştir" dedi.

TPE'nin herhangi bir dile uymayan, herhangi bir dilde olmayan bir markayı da tescil ettiğini belirten Ergün, burada markanın dilinin önemli olduğunu bildirdi. Ancak bir topluma ait, herkese ait bazı konuların markalaştırılarak "tekelleştirilmesine" imkan vermediklerini belirten Ergün, "Mesela sadece Türk, sadece Kürt, sadece Laz, sadece Çerkez gibi bütün, çok geniş kitlelere ait olan bazı kavramları firmasına ait kavramlar haline getirmelerine de izin vermedik. Bu istikamette yapılan başvurular var. Bu başvurular rededilmiş. Ama Kürtçe olan, Türkçe olan, başka dillerde olan, hiçbir dilde olmayan markaların tescili yapılmıştır" dedi.

Bakan Ergün, Kürt Star, Tevnepîr Mirov (örümcek adam), Keçka Kurda (Kürt Kızı), Keçka Şîrîn (Şirin Kız), Maşin (otomobil),Cengawer (Savaşçı), Ciwane Şerwan (genç savaşçı), Roj ve Rojin gibi Kürtçe olarak yapılan marka başvurularının ise tescil edildiğini kaydetti.

Cola Turka tescillendi

Cola Turka marka başvurusunda tereddütler oluştuğunu anlatan Ergün, bu yüzden konunun mahkemeye gittiğini, mahkemenin bu markaya tescil verdiğini söyledi.

"11 binin üzerinde patent başvurusu bekleniyor"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de ekonomik kalkınmaya paralel olarak sınai mülkiyet haklarının büyük önem kazandığına dikkat çekti ve ''2010 yılı sonunda patent ve faydalı model başvuru sayısının 11 binin üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz'' dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir