OSD'de yeni yönetim belirlendi

Yönetim kurulundaki görevlendirme daha sonra yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Otomotiv Sanayii Derneğinin (OSD) yeni yönetim kurulu belirlendi.
Genel kurulda belirlenen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
"Turgay Durak, Mehmet Demirpençe, Süer Sülün, Tarık Tunalıoğlu, Ali Pandır, Serdar Görgüç, Tamer Ünlü, Ömer Lütfü Ablay, Münür Yavuz, Kudret Önen, Mehmet Buldurgan, Enver Dodanlı, Habip Aşı, İzzet Kalaycı, Murat Selek."
Yönetim kurulundaki görevlendirmenin daha sonra yapılacağı belirtildi.
 
Durak: 2015'e kalmadan hedeflere ulaşacağız
 
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak, yaptığı konuşmada, kriz öncesindeki hedeflerinin tarihini biraz ötelediklerini söyledi. Turgay Durak, konuşmasında şunları kaydetti:

"Krizin bizi geri basması nedeniyle '2012' sayısını bu tablodan çıkarmak zorunda kaldık. Gönül arzu eder ki 2012 olmasa da 15'e kalmadan 2014 yılında inşallah bu rakamları hep beraber yakalarız."  

Otomotiv sektörüne ilişkin 2008 ve 2009 rakamlarına değinen Durak, sektörün 2009'da toplam istihdamının 350 bin civarına, ihracatın ise 17 milyar dolara gerilediğini bildirdi.

Turgay Durak, 2010 yılı beklentilerinin 850-950 bin adet üretim ve 700-800 bin adet ihracat olduğunu dile getirdi.

Otomotiv sanayisine ilişkin öneriler

Durak, otomotiv sanayisine ilişkin önerilerini ise şöyle sıraladı:

"Yeni motor teknolojilerinin uygulanması, Gasoline Direct Injection (GDI), çok yakıtlı motorlar, hibrit taşıtlar, alternatif yakıtların ve hidrojenin kullanılması, elektrikli tahrike ilişkin gelişmeler sağlanmalı. Belli bir yaştan büyük olan araçların hurdaya çıkışları teşvik edilmeli, yeni teknolojilerin gerektirdiği akaryakıtların yaygınlaşması İçin vergisel teşvikler olmalı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir