Osmaniye'de terör saldırısı

Osmaniye'de askerlere teröristlerce taciz ateşi açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Osmaniye İl  Jandarma Komutanlığı unsurlarına, ateş açılmak suretiyle silahlı  saldırıda bulunulduğu açıklandı. 

TSK’nın internet sitesinde yapılan açıklamada bugün (09 Temmuz)  sabah saat 05.10 sıralarındaki olay şöyle aktarıldı: “Bölücü terör  örgütü mensubu teröristler tarafından, Osmaniye / Merkez İlçe Yarpuz  Köyü kırsalında, arama / tarama ve keşif / gözetleme faaliyeti icra eden Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına, ateş açılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, derhal ateşle karşılık verilmiş olup, söz konusu saldırıda, herhangi bir  zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.”

Dün de taciz ettiler

Benzer bir saldırı da dün (08 Temmuz) saat 1720 sıralarında  Diyarbakır / Silvan Baraj İnşaat alanında yaşandı. TSK’dan yapılan  açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından,  Diyarbakır Silvan Baraj İnşaatına giden yolun emniyetini alan Jandarma unsurlarına, taciz ateşi açılmıştır. Bölgede bulunan unsurlarımız  tarafından derhal ateşle karşılık verilmesini müteakip, terörist  ateşleri kesilmiştir. Söz konusu taciz ateşi esnasında, herhangi zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.” ifadeleri yer aldı. 

Teröristler iş makinelerini yaktı

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist bu kez yine dün  Diyarbakır Hani’de, su kanallarının zemin etüdü çalışmalarını yürüten, özel bir şirkete ait bir adet iş makinesini yaktı.

Bir kamyonet ile şirket çalışanı bir vatandaşa ait cep telefonu de  gasp edildi. Ayrıca dün gece 00.25 sıralarında Terör örgütü mensupları  tarafından, Siirt merkezde özel bir şirkete ait şantiyede bulunan, 4  adet beton mikseri ile bir adet kamyon yakıldı.