Otomobil tırın altına girdi: 7 ölü

Bursa ve Mardin'de meydana gelen iki ayrı trafik kazasında toplam 11 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HARMANCIK- Bursa'nın Harmancık ilçesinde, otomobille tırın çarpışması sonucu, 3'ü çocuk 7 kişi öldü.

Kahraman Yıldırım'ın (40) kullandığı 43 UC 504 plakalı otomobil ile Adem Taşyürek (37) yönetimindeki 01 RF 110 plakalı kömür yüklü tır, Harmancık-Bursa kara yolunun 13. kilometresinde çarpıştı. Tırın dorsesinin altında kalan otomobil, hurdaya döndü.

Düğüne gidiyorlardı

Kazada, otomobil sürücüsü Kahraman Yıldırım (40) ile otomobilde bulunan Nurcan (29) Mustafa (10) ve Bahar Yıldırım (7) ile Güngör (40) Neslihan (31) ve Havva Demir (9) olay yerinde hayatını kaybetti.

Harmancık ve Orhaneli sağlık ekiplerinin yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Akut ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Otomobilden çıkarılan cesetler, Harmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada, hayatını kaybeden ailelerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Harmancık-Bursa kara yolu kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı.

Olay yerinde bulunan vatandaşlar, 1950'li yıllarda yapılan Harmancık-Bursa kara yolunda bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmadığını ve sık sık kazaların meydana geldiğini öne sürerek, tepki gösterdiler.

İki kişi toprağa verildi

Otomobilde hayatını kaybeden iki aileye mensup 7 kişiden 2'si toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybeden Neslihan Demir (31) ve kızı Havva Demir (9) için Harmancık'a bağlı Çatalsöğüt köyü Karagözler Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Demir ailesinin yakınları ile köylüler katıldı. Ayakta durmakta zorluk çektikleri gözlenen Neslihan Demir'in anne ve babası, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Köy camisinde öğleyin kılınan namazın ardından anne ve kızın cenazeleri, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güngör Demir'in (40) cenazesi ise merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi Muhtarı olan ağabeyi Fahir Demir tarafından hastane morgundan alınarak cenaze arabasıyla Bursa'ya getirildi.

Güngör Demir'in cenazesinin, Yeşilova Mahallesi Merkez Cami'nde kılınacak ikindi namazının ardından Alaşar Mahallesi Mezarlığı'na toprağa verileceği bildirildi.

 

Nusaybin'de trafik kazası: 4 ölü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Şeyhmus Çağlı (30) yönetimindeki 47 NG 517 plakalı kamyonet, Nusaybin-Cizre kara yolunun Girmeli beldesi mevkisinde karşı yönden gelen Ramazan Önderoğlu'nun (48) kullandığı 01 VP 234 plakalı tankerle çarpıştı.

Kazada, kamyonette bulunan sürücü Çağlı'nın yanı sıra Mehmet Selim Danışman (49) ve kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan tanker sürücüsü Önderoğlu ise Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kamyonette sıkışan cesetler, olay yerine gelen Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince araçtan çıkarıldı.

Kaza nedeniyle kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir