Otomotiv Strateji Belgesi bir an önce hayata geçmeli

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, Türkiye'nin yepyeni bir otomobil teknolojisinin kalbi olması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Otomotiv Sanayisi Strateji Belgesi'nin artık bir an önce hayata geçmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin otomotiv montaj sanayisinde marka oluşturma trenini kaçırmış olabileceğini ifade eden Aybar,  "Ben otomobil markası olarak Türkiye'nin yeni bir marka geliştirmesinin gerekli olduğunu dahi düşünmüyorum ama Türkiye'nin başka bir fırsatı var. İşte elektrikli motorlu Fluence. Yani yepyeni bir otomobil teknolojisinin kalbi olmak durumundayız. Dünyada bu işi geliştiren üç dört ülkeden bir tanesi de Türkiye" diye konuştu.

Aybar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'nin çok önemli bir yol haritası olduğuna işaret ederek, belgenin elektrikli motorlu araçlar teknolojisinin Türkiye'de gelişmesine fırsat veren her türlü açıklamayı, her türlü gelişmeyi ifade ettiğini anlattı.

Bu durumun kendilerini sevindirdiğini dile getiren Aybar, Otomotiv Sanayisi Strateji Belgesi'nin artık bir an önce hayata geçmesi gerektiğini bildirdi.

Aybar, "Türkiye o yönde artık önündeki istikameti belirlemeli. Bizim de bütün aradığımız bu. Ben Sayın Başbakan Yardımcımız Ekonomi Koordinasyon Kurulu  (EKK) Başkanı olmak üzere diğer bütün EKK üyesi bakanlarımızla gerek fabrika ziyaretleri gerekse çeşitli televizyon mülakatlarında bu konudaki açıklamalarını çok yakinen izliyorum ve kimse olumsuz değil. Kendileri hep bu konunun desteklenmesi gerektiğini söylüyorlar. Bir konsensüs, bir fikir birliği var. O zaman diyoruz ki; (hareket, bir an evvel aksiyon bir an evvel eyleme geçilsin)" şeklinde konuşu.

Elektrik motorlu otomobil üretildiği zaman devletin en üst kademelerinin bu otomobili kullanarak yaklaşımını göstereceklerini, kendilerinin bunu hissettiklerini bildiren Aybar, öncelikle Türkiye'de üretilecek bu araçların Türkiye'de satılması için gerekli mevzuat ve fiziki alt yapının tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir