Otomotivde büyük potansiyel var

Bakan Ergün, yabancı yatırımcıları Türkiye'de otomotiv yatırımı yapmaya davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türkiye'nin otomotiv sektörü için önemli potansiyel taşıdığına işaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yerli ve yabancı yatırımcıları Türkiye'de yeni yatırımlar yapmaya davet etti.

Bakan Ergün, Türk Pirelli Lastikleri AŞ'nin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla İzmit Fabrikasında düzenlenen basın toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, yatırım ortamını iyileştirmek için de büyük bir çaba gösterdiklerini kaydeden bakan, otomotiv sektöründe üretimi bir üst aşamaya taşımak için daha yeni adımlar atmaya ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin yakın gelecekteki otomobille ilgili hedefleri, 2 milyon otomobil üretmek, bunun 1,5 milyonunu ihraç etmek ve ihracat rakamlarında 50 milyar dolara ulaşmak, istihdam rakamlarında ise sadece otomotivde 600 bin kişilik istihdam yaratmaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin orta vadede iç pazarda tüketeceği otomobil sayısının da yakın gelecekte 1 milyon rakamını aşacağı yönünde bir öngörüsü olduğuna değinen Ergün, "Bu önemli bir potansiyeldir, tüm yan sanayisiyle birlikte, özellikle lastik sektöründe de böylesine bir iç piyasa ve Türkiye'nin otomotiv sektöründe genişleyen hacmi, lastik sektörünü de ciddi manada etkileyecektir" dedi.

Uluslararası arenada atılan adımların ülke itibarını ve yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini ciddi manada artırdığını anlatan Ergün, şöyle konuştu:

"Sadece 3 saatlik uçuş mesafesiyle 50'den fazla ülkeye ulaşmanın mümkün olduğu bir coğrafyada yer alan Türkiye, Avrasya bölgesinin üretim ve teknoloji merkezi olmaya da adaydır. Yerli ve yabancı yatırımcıları, Türkiye'nin bu olumlu durumunu değerlendirmeye ve ülkemize yeni yatırımlar yapmaya davet ediyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir