Otomotivde yol haritası yarın açıklanıyor

Ergün, Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesini yarın açıklayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve 2011-2014 Eylem Planı yarın İstanbul'da, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nin, dünya, AB ve Türkiye'deki gelişmelerin analizlerine dayanan katılımcı bir yaklaşımla hazırlandığı, hazırlık sürecinin tüm aşamalarında kamu ve özel sektör temsilcilerinin görüşlerine başvurulduğu belirtildi. Bu stratejinin ilgili kurumların uyumlu çalışmasıyla hayata geçirilmesinin sağlanacağı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede Üretim Merkezi ve Ar-Ge Üssü Olmak vizyonu çerçevesinde 2011–2014 yıllarını kapsayan Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nin genel amacı, 'Otomotiv Sektörünün Sürdürülebilir Küresel Rekabet Gücünü Artırmak ve İleri Teknoloji Kullanımının Ağırlıklı Olduğu Katma Değeri Yüksek Bir Yapıya Dönüşümünü Sağlamak' olarak belirlenmiştir.

Bu vizyona ve genel amaca yönelik olarak; AR-GE altyapısını iyileştirmek, şirketlerin tasarım, üretim, markalaşma beceri ve kapasitelerini artırmak, otomotiv sektöründe iç ve dış pazarları geliştirmek, hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek, fiziki altyapıyı geliştirmek şeklinde beş hedef tespit edilmiştir."

Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nde, sektörün güçlü ve zayıf yönleri ile sahip olduğu fırsatlar, karşı karşıya kaldığı tehditler göz önünde bulundurularak hazırlanan hedeflere yönelik toplam 27 adet eylem belirlendiği bildirildi.

Tanıtım toplantısında OYDER Yönetim Kurulu Başkanı H. Şükrü Ilısal, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya, OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen de bir konuşma yapacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir