”Oturumdan herhangi bir sonuç çıkmayacak”

Evren, siyasi iktidarın 6 yıldır tercihini emekçilerden yana yapmadığı görüşünü savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşmelerin 4. oturumundan da herhangi bir sonuç çıkmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

Evren, KESK'in toplu görüşme süreciyle ilgili iş yerlerinde yürüttüğü bilgilendirme faaliyetleri kapsamında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. "Toplu görüşmelerde Hükümetin tek taraflı olarak ücretleri belirlediğini" iddia eden Evren, "siyasi iktidarın 6 yıldır tercihini emekçilerden yana yapmadığı" görüşünü savundu. Evren, haziran ayında DPT'nin hazırladığı 2009 bütçe rakamlarında kamu çalışanlarına ayrılan payın 5 milyar 750 milyon YTL olduğunu ifade ederek, "bu rakamı bildikleri halde hala Hükümetten umutlu olduklarını açıklayan konfederasyonları anlayamadıklarını" söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde "toplu görüşme" diye bir kavramın bulunmadığını, toplu sözleşmenin olduğunu kaydeden Evren, şöyle devam etti:

"4. Oturumdan da herhangi bir sonuç çıkması mümkün değildir. Hükümetin ifade ettiği rakam sadece hükümetin kontrolünde değildir. Hazine, IMF'nin, Dünya Bankası'nın denetimi altındadır. Onu denetleyenler buna izin vermezler. Dolayısıyla siyasi iktidar iradesini IMF'ye, diğer konfederasyonlar da iradesini hükümete teslim etmiştir. Bu nedenle 4. görüşmeden sonuç çıkmayacağını açık biçimde söyleyebilirim. Kamu çalışanları umutlanmasın. Güvenebileceğimiz bir tek şey vardır, o da kendimizdir."

Evren, "Güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman o masayı terk ederlerse, yanımıza gelirlerse Başbakanlığa yürüyüşümüz Cuma günü gerçekleşecek" diye konuştu. Basın açıklamasına destek için gelen KESK'e bağlı sendika üyeleri de istemlerini dile getiren sloganlar attılar.