Oy verme işlemi sona erdi

Ağrı ve Yalova dahil 14 noktada oy verme işlemi sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler bugün tekrar sandık başına gitti. Seçimlerin tekrarlandığı Ağrı'da, belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için merkez ile köylerde 79 bin 498 seçmen, 310 sandıkta oy kullandı. Sandıklar burada saat 16:00'da kapandı. Yalova'da ise saat 08:00'da başlayan oy verme işlemi 17:00'da sona erdi.

Ağrı'da 30 Mart seçim sonuçları tekrar tekrar sayılmasına rağmen farklı sonuçlar çıkmış ve itirazlar değerlendirilmişti. Seçimde birbirleriyle rakip olan AK Parti ve BDP 'nin Belediye Başkan adayları haklarının yenildiğini iddia etmiş ve YSK'ya itirazda bulunmuştu. İlde BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ve AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan belediye başkanlığı için yarışıyor.

Yalova'da 30 Mart seçimlerinde ilk sayımlara göre 1 oy farkla kaybeden CHP, sonuçlara itiraz etmişti. Tekrar sayılan oylar doğrultusunda bu kez CHP'nin 6 oy farkla seçimi kazandığı duyurulmuştu. Seçim sonuçlarına bu kez AKP kanadı itiraz etmiş YSK karşılıklı itirazları değerlendirip Yalova'da tekrar seçime gidilmesine karar vermişti. Yalova'da belediye başkanlığı için en güçlü adaylar CHP'nin adayı Vefa Salman ile AK Parti'nin adayı Yakup Bilgin Koçal. 

Bu konularda ilginizi çekebilir