Oyak'tan madene 33 milyon liralık yatırım

Oyak, Divriği Ermaden Ekinbaşı Demir Cevheri Yeraltı İşletmesi'ne 33 milyon lira yatırarak işletmenin 4 yıl olan rezerv ömrünü 6 yıla çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Oyak iştiraklerinden Divriği Ermaden Ekinbaşı Demir Cevheri Yeraltı İşletmesi'nin 10 Eylül 2011 tarihinde 33 milyon liralık yatırımla tamamlandığı, devreye alındığı bildirildi.

Oyak Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, böylece ERMADEN'e Ekinbaşı Ocağı'nın katılmasıyla 4 yıl olan rezerv ömrünün 6 yıla uzatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, işletmede 2011 yılı içerisinde 200 bin ton, 2012 Yılında 885 bin ton, diğer yıllarda her yıl için 1 milyon ton ve son yıl olan 2017 yılında da 306 bin ton olmak üzere toplam 5 milyon 391 bin ton manyetit cevher üretimi planlandığı bildirildi.

ERMADEN Ekinbaşı Yeraltı İşletmesi projesinin, rezerv hesabında ve işletme yöntemi seçiminde projelerin tetkiki ve kontrolü İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ne yaptırıldığı ifade edilen açıklamada, ERMADEN Ekinbaşı Projesi Yatırım sürecinin Yeraltı Hazırlık İşleri, Mekanik ve Elektrik Ekipmanlarının Temini ve Montajları, Cevher Üretimi için Hazırlık ve Cevher Üretimi planlanarak gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ekinbaşı Yeraltı İşletmesi metalik maden olduğu için grizu patlaması riski bulunmadığı, galerilerde gevşek zeminlerde kafes ve püskürtme beton ile çelik tahkimatlar yapılarak göçük riski ortadan kaldırıldığı ve yatırım süresince iş kazası yaşanmadığı vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir