Özbekistan, Pakistan'a da elektrik santrali satacak

Pakistan Devlet Bakanı, ülkesinin Özbekistan'dan elektrik satın almayı planladığını, buna Özbek tarafının da olumlu baktığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAŞKENT - Özbekistan, Afganistan'ın ardından Pakistan'a da elektrik enerjisi satmayı planlıyor.

Özbek basınında yer alan haberde, Pakistan Devlet Bakanı Salim Mandviuol, yaptığı açıklamada, ülkesinin Özbekistan'dan elektrik satın almayı planladığını, buna Özbek tarafının da olumlu baktığını kaydetti.

Salim Mandviuol, Afganistan'a elektrik satan Özbekistan'ın Pakistan'a da elektrik satmaya hazır olduğunu ifade ederek, bu çerçevede Asya Kalınma Bankası'nın ise Özbek elektrik enerjisini Kabil'e kadar ulaşmasını sağlayan elektrik hattını Kabil'den Peşavar'a kadar uzanmasını sağlayacak elektrik hattı projesini malileştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Mandviuol, Özbek elektriğinin Pakistan'da üretilen elektrikten daha ucuz olduğunu dile getirerek, Özbekistan'ın bir kilovat saat elektriği 2,3 sentten satmaya hazır olduğunu hatırlattı.

Bilindiği gibi, Şubat 2009'da faaliyete açılan Hayratan - Puli Humri - Kabil elektrik hattı günlük olarak Mezari Şerif ve Kabil şehirlerini 2,3 milyon kilovat saat Özbek elektriğiyle temin ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir