Özdemir bu defa 'tanık' oldu

Fenerbahçe Yöneticisi Nihat Özdemir'e, "ihaleye fesat karıştırmak" davasında Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile yaptığı telefon görüşmesi soruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kayseri'deki "ihaleye fesat karıştırma" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Kayseri ve Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de aralarında bulunduğu 78 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada Fenerbahçe Spor Klübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in de tanıklığına başvuruldu.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Türker Horoz, İlker Horoz, Remzi Çapar, Eyup Demir, Orhan Türkmen, Ercan Dutar, Mehmet Çetin ve Mehmet Aslan ile bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, bir telefon görüşmesiyle ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in "tanık" sıfatıyla ifadesi alındı. Özdemir'e, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile yaptığı bir telefon görüşmesi soruldu.

Mamur'u spor ve iş dünyasından tanıdığını, Mamur gibi spor ve iş camiasından birçok kişiyi tanıdığını belirten Özdemir, Türker Horoz'u tanımadığını ve telefonda da görüşmediğini ifade etti.

Özdemir, şunları söyledi:

"Türker Horoz ile telefon görüşmesi yapmadım. Ancak onun telefonundan Recep Mamur benimle görüşmüş olabilir. Recep Mamur ile böyle bir görüşme yaptığımızı da nitekim hatırlıyorum. Recep Mamur, bir havaalanı ihalesiyle ilgili olarak (Kayseri Erkilet Havaalanı Güvenlik İhalesi) Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal'ı arayıp arayamayacağımı sormuştu. Bana, ihalenin muhatabı olan Türker Horoz'un şirketinin güvenli bir şirket olduğunu söylemiş ve şirketin güvenilir ve iyi bir firma olduğu yönünde referans olmamı istemişti. Yoksa ihalenin kime, ne şekilde verileceği konusunda bir talepte bulunmadı. Ben de Orhan Birdal'ı arayabileceğimi söyledim. Ancak arayıp aramadığımı gerçekten hatırlamıyorum. Geniş bir çevrem var ve benzer talepler bana sık sık gelir. Ancak her talebi yerine getirmem söz konusu değil. Bu olayla ilgili bilgim de bu kadar."

Özdemir, ifade vermesinin ardından duruşma salonundan ayrıldı.

DHMİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avukatlarının davaya katılma talebinde bulunduğu duruşmada, cumhuriyet savcısı, suçtan zarar görme ihtimaline binaen kamu kurumlarının davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını istedi.

Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, ara kararında katılma taleplerini kabul ederken, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.

Duruşma ertelendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir