Özel hastanelere '60 hasta' sınırlaması

Bakanlık ile özel hastaneler arasında imzalanan sözleşme kapsamında özel hastaneler saatte en fazla 6, günde en fazla 60 hastaya bakabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Çalışma ve Sosyal Çalışma Bakanı Faruk Çelik, SGK'da düzenlenen ''Özel Sağlık Hizmeti Sunucuları İstişare Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, toplantıda sağlık hizmetiyle ilgili son gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi. 
Sağlıkta sağlanan memnuniyetin sürdürülebilmesi noktasında yaşanan sorunları konuşmak için biraraya geldiklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
"Bir yönüyle de yeni bir sözleşme döneminin başında bulunuyoruz. Aldığımız kararlar kapsamında vatandaşlar lehine önemli düzenlemeler var. Bir saatte altı, günde en fazla 60 hasta muayene edebilme şartını getirmiş bulunuyoruz. Hastanelerde branş doktorlarının beşte dördünün SGK'lıya bakmasını yani branşlarda yüzde 20'lik bir serbestliği getirmiş bulunuyoruz. 100 TL'nin üzerindeki işlemler için vatandaşa belge verilmesi ki bu konu kurumumuza yoğun şikayetler neticesinde oluşan bir tablodur. 
Ayrıca, özel hastanelere olası cezalarla ilgili indirim ve kendini savunma hakkı sözleşmede yer alıyor. Hastane dışında hekimlerin sorumluluğu konusu da özellikle işletmeciler tarafından talep edilen bir husustu. Bu konu da aydınlığa kavuşturuldu. Cezalarda tavan uygulaması ve taksitlendirme imkanı, özel hastanelerde bürokratik birçok kolaylıklar sağlayan, formalite bir çok evraktan hastanelerimizi kurtarmaya dönük önlemler aldık. Netice itibarıyla amacımız sağlık hizmeti sunumunda yakalanan bu standardın korunmasıdır.''
"Sözleşme için ek süre verilebilir"
Öte yandan SGK Başkanı Fatih Acar, ''Özel sağlık hizmeti sunucularıyla sözleşme imzalanmasının bugün son günü olmasına rağmen bazı sektör temsilcilerinin henüz imza atmamış olması nedeniyle 'bir miktar süre daha verilebilir mi?' talepleri üzerine sayın bakanımız, 6 Şubat'a kadar bir süre verilebileceğini ifade etti. Bu, sözleşmede yer alan hükümlerin değiştirileceği anlamına gelmiyor. Mini bir revizyon olabilir ama esasına ilişkin değişiklik öngörülmüyor'' dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir