Özel: Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun değeri 4 ila 6 kat düşürüldü

CHP Grupbaşkanvekili Özel, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda yapılan değişiklikle ilgili, "Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun değeri 4 ila 6 kat düşürüldü." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'teki değişikliği değerlendirdi.

Yönetmelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için geçmişte bankalarda bulundurulması gereken paranın altıda birine, Türkiye'ye gelip doğrudan gayrimenkul satın alanlar için dörtte birine indirildiğini anımsatan Özel, Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun değerinin 4 ila 6 kat düşürüldüğünü iddia etti.

Yerli ve milli vurgusu yapan, dolara savaş açan Cumhurbaşkanı'nın yayımladığı kararnamede 9 kez ABD doları ibaresinin yer aldığını aktaran Özel, neden bunun yerine TL yazılmadığını sordu. Özel, Türk pasaportunun değerinin yarın ABD dolarının kaç lira olacağına göre belirleneceğini savundu.

"Gönüllü ya da zorunlu AK Parti üyesidir"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, İstanbul'da yapılan yeni havalimanı inşaatında yaşanan işçi olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaya işaret eden Özel, açıklamada "İsmi ne olacak ile başlatılan tartışmalar daha sonra servis olayını gerekçe göstererek bazı marjinal grupların yer aldığı, HDP ve CHP'li bazı milletvekillerinin de destek verdiği bir provokasyona dönüştürülerek farklı bir noktaya çekilmek istenmiştir." denildiğini anımsattı.

Atatürk Havalimanı inşaatında çalışmak için birinci şartın, AK Partili bir ilçe başkanlığından, ismin taşeron firmaya bildirilmesi olduğunu iddia eden Özel, "Ulaştırma Bakanı ya da Erdoğan, 'Oradaki işçiler CHP'li, HDP'lidir' diyebilir mi? Oradaki işçilerin tamamına yakını gönüllü ya da zorunlu AK Parti üyesidir." dedi.

"Maşallah dediğiniz çocuk 40 gün yaşıyor"

Özel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, "İş Bankasındaki hisselerinin Hazineye devrine sıcak baksınlar. O zaman başka parti mi vardı, o yüzden hisseleri CHP'ye bırakmış. CHP, hisselerin temsilini Hazineye bırakmalıdır." açıklamasına da yanıt verdi.

O dönem başka parti bulunmadığını ancak Hazinenin olduğunu belirten Özel, şöyle devam etti:

"Atatürk Hazineye bıraksaydı zaten bırakırdı. Utanmasa 'AK Parti'ye bıraktı, verin biz yönetelim.' diyecek. Atatürk vasiyet bırakmış, 'CHP yönetsin' diyor. Yıllardır yönetiyoruz hiçbir sıkıntı yok. Neye el attıysanız Numan Bey itibarsızlaştı. Başını okşadığınız inek sütten kesiliyor, maşallah dediğiniz çocuk 40 gün yaşıyor Numan Bey. Atatürk'ün emanetinden, vasiyetinden elinizi çekin. Elinizi sürdüğünüz, maşallah dediğiniz inek 40 gün sonra sütten kesiliyor. O yüzden elinizi İş Bankasının, vasiyetin, emanetin üstünden çekin. Atatürk'ün kemiklerini de sızlatmayın, ekonomiyle ilgili bir belirsizlik de yaratmayın. "

"MHP seçmeniyle bizim gönül ittifakımız zaten vardır"

Yerel seçimlerde olası ittifaklara ilişkin soru üzerine Özel, şunları kaydetti:

"Sahada MHP ile AK Parti tepede ittifak da yapsa, kontrat da yapsa, çıkıp toplumun önünde birbirlerine yemin de etseler, MHP'nin sahada 'Bizim' dediği seçmen, 2014'te kalmıştır. O seçmenin yüzde 90'ı, MHP neredeyse onun karşısındaki adayda birleşmeye ant içmiş durumdadır. O günkü MHP'lileri saraya yanaşan, tükürdüğünü yalayan, tükürdüğü suratı öpen ya da öpeceği suratı önceden tüküren MHP yönetim anlayışı küstürmüştür. O yüzden MHP tepede ittifak yaparken tabanda o günkü MHP seçmeniyle bizim gönül ittifakımız zaten vardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir