Özgecan davasında karar!

Özgecan'ın katil zanlıları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili davada, üç sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşmasında karar verildi

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, sanıkların ve Özgecan Aslan ailesinin avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çeşitli kentlerin barolarına kayıtlı avukatlar ile aile adına amca Yaşasın Aslan hazır bulundu.

Mahkeme, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

"Umarım Özgecanımız biraz huzur bulmuştur"

Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan, adliye bahçesinde yaptığı açıklamada, karar sonrası vicdanının hiç rahatlamadığını belirterek, "Bu, Türkiye'deki en ağır ceza ama benim için bizler için yeterli değil. Şahsım adıma vicdanımı hiç rahatlatmadı. Kızımızın aramızdan ayrılışının tam 295'inci günü. Bugün 3 Aralık, anne ve babasının da evlilik yıldönümü. Bu tarihi günde umuyorum adaletin tecelli etmesiyle Özgecanımız biraz huzur bulmuştur" diye konuştu.

Sanıklar hakkında herhangi bir ceza indirim uygulanmadı.

aa-picture-20151203-6959721-web,jwkpaoh0feyyjbjxvawnva.jpg

Davanın devam ettiği sırada adliyenin bahçesinde de çeşitli sivil toplum kuruluşları, kadın ve meslek örgütleri de eylem yaptı.