Özhan Canaydın vefat etti

Cenaze yarın öğlen Organize Sanayi Bölgesi Camisi'nden kaldırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın saat 23.34'de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Aksoy, hastane girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 yıldır tedavi gören Özhan Canaydın'ın bu gece saat 23.34'te hayatını kaybettiğini belirtti.

Prof. Dr. Aksoy, Canaydın'ın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Özhan Canaydın'ın sağlık durumunun sabahtan beri kritik durumda olduğunu anımsatan Aksoy, "Tüm çabalarımıza rağmen maalesef sayın başkanımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük" dedi.

Ailesi taziyeleri kabul etti

Özhan Canaydın'ın ailesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında taziyeleri kabul ediyor.

Galatasaraylı eski futbolcular Hasan Şaş ve Hakan Şükür'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, fabrikaya giderek, Canaydın ailesine başsağlığı diledi.

Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın, aile adına fabrika önünde bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Murat Canaydın, şunları söyledi:

"Sayın Özhan Canaydın'ı dün akşam kaybettik. Ben babamı kaybettim, ama Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. Cenazesi yarın öğle vakti Organize Sanayi Bölgesi Camisi'nden kaldırılıp, Hamitler Mezarlığı'na defnedilecek."

Bir gazetecinin İstanbul'da tören olup olmayacağına ilişkin sorusuna Canaydın, "Hayır. Kendisinin de böyle bir vasiyeti yoktu zaten. Sevenleriyle yarın Bursa'daki törende buluşacak" yanıtını verdi.

3 dönem başkanlık yaptı

23 Ocak 1943'te Bursa'da doğan Canaydın, 1958 yılında basketbol oynamaya başladı. Özhan Canaydın, 1964 yılına kadar aktif olarak basketbol oynadı, 1957 yılında 155 sicil numarası ile Galatasaray'ın en küçük üyesi oldu. Basketbol oynadığı dönemde, 1962 yılında Genç Milli Takım'da Avrupa Gençler Şampiyonası'na giden ekipte yer aldı. 1963'te Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray Basketbol takımındaki 8 kişinin arasındaydı. Galatasaray Yıldız, Genç, A Takımlarda oynadı.

Özhan Canaydın, 1960 yılında, babasının mesleği olan tekstil sektöründe iş hayatına başladı. Kısa bir süre sonra babasından ayrılarak kendi işini kurdu. 1984 yılında İtalyanlarla ortaklığa girerek dokuma, tekstil, örgü, boya ve konfeksiyon alanında yatırımlarda bulundu.

Bursa'daki 20.000m2 kapalı alan üzerine kurulu ve 1.200 çalışanı olan fabrikasında Kappa, Nike, Next, Lacoste, Fila, Adidas, Mavi Jeans için ihracata yönelik üretim yapılıyor.

Galatasaray Kulübü'ne 3 dönem başkanlık eden Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimlerinde de çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Evli olan Özhan Canaydın'ın 2 çocuğu ve 4 torunu vardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir