Özkan ve Balbay'da kararlı

Türker, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ı milletvekili adayı göstermekten memnun olacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ı 12 Haziran 2011'da yapılması öngörülen genel seçimde partisinden milletvekili adayı göstermekten memnun olacaklarını söyledi.

Masum Türker, 12 Haziranda yapılması öngörülen genel seçimde Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın DSP'den aday olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerin de şunları kaydetti:

"Bizim bu iki arkadaşımıza adaylık önerimiz, CHP 'nin Genel Başkan Yardımcısı'nın belirttiği gibi özgürlük kazandırmak amacı taşımıyor. Çünkü bunlar aday olup milletvekili seçilseler bile şu anda yargılandıkları davanın niteliği itibarıyla eğer suçlu bulunurlarsa yine mahkum olurlar. Madem ki bu iki arkadaş siyaseten yargılanıyor, onlara siyasetin yolunu açalım. Kürsü hakkını kullanarak kürsüde görüşlerini rahatça dile getirebilmeliler. Bizim yaklaşımımız budur. Yoksa bu arkadaşların da zaten yapılan açıklamalarında bir özgürlük talebi değil, siyasi olarak görüşlerini dile getirme talepleri var. Biz bu görüşlerimizde de aynen söylediğimiz gibi devam ediyoruz. Arkadaşlarımız seçim kararı alındığı zaman eğer aday olmak isterlerse biz kendilerine de o zaman fiilen karşılıklı olarak öneri de götüreceğiz, onları aday göstermekten memnun oluruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir