Özkes istifa etti, CHP kabul etmedi

CHP İstanbul Milletvekili Özkes, partisinden istifa etti. Özkes, istifa dilekçesini hem CHP'ye, hem de TBMM'ye ilettiğini söyledi. Genel Sekreter Gürsel Tekin, 'istifayı işleme koymayacaklarını' açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa ettiğini bildirdi. 

Özkes, istifa açıklamasını sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. İstifa gerekçesi olarak ise herhangi bir sebep belirtmedi. 

Gürsel Tekin: İşleme koymuyorum

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ''İhsan Hoca'nın istifasını işleme koymuyorum. Bu aile içi bir meselemizdir. Bunu da aile içinde çözeriz. İşleme koymuyorum'' dedi.

Sandalye sayısı da 131'e düştü

İhsan Özkes, eğer başka bir partiye geçmezse, TBMM'nin yeni döneminin ilk bağımsız milletvekili olacak. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP ise 80'er milletvekili çıkarmıştı. Özkes'in istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 131'e düştü.

İhsan Özkes, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıyla ilgili de "Suruç'taki vahşet insanlığın ve İslamlığın yüz karasıdır. Ortadoğu'nun bu görüntülerle yansımasına Türkiye'nin de eklemlenmesi çok üzücüdür." tweetini atmıştı. CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi olan Özkes, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Üyesi ve emekli müftüydü. Yerel seçimlerde Özkes, İstanbul Üsküdar belediye başkan adayı olmuş fakat seçilememişti. Özkes, CHP'nin Kurultayında Parti Meclisi üyeleri arasında en fazla oyu alan kişiydi.