Pakistan'da 23 Taliban militanı daha öldürüldü

Kuzey Veziristan Orakzai ve Kurram bölgelerindeki operasyonlarda çok sayıda kamp ve sığınak imha edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD - Pakistan ordusunun Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan aşiretler bölgesinde düzenlediği operasyonlarda 23 Taliban militanı daha öldürüldü.

Ordunun Paraçınar'da bulunan karargahından yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan Orakzai ve Kurram bölgelerindeki Taliban milislerine karşı hava ve karadan yürütülen operasyonlarda 23 militanın öldüğü, 19'unun yaralandığı, çok sayıda kamp ve sığınağın imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, askeri aracın mayına çarpması sonucu bir yarbayın hayatını kaybettiği belirtilirken, militanlara ait çok sayıda patlayıcı madde, silah ve mühimmatın da ele geçirildiği kaydedildi.

Pakistan ordusunun dün yaptığı açıklamada, Orakzai bölgesindeki hava saldırısında 12 militanın öldürüldüğü bildirilmişti. Ordunun Orakzai ve Kurram bölgelerinde düzenlediği operasyonlarda son üç gün içinde ölen militanların sayısının ise 50'yi aştığı ifade ediliyor.

Operasyonların düzenlediği bölgelere gözlemci ve gazetecilerinin girmesine izin verilmemesi nedeniyle ordu tarafından verilen bilgiler bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir