Pakistan'da karakola saldırı

Bannu kentindeki polis karakoluna düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi öldü, 67 kişi de yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

PEŞAVER - Pakistan'ın kuzeybatısında, Bannu kentindeki polis karakoluna düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi öldü, 67 kişi de yaralandı.

Polis şefi Muhammed Farid, bomba yüklü bir araçla düzenlendiği belirlenen intihar saldırısında ölenlerden en az birinin polis, birinin de karakolda bulunan bir tutuklu olduğunu belirtti.

Farid, halen saldırı sonucu çöken bina enkazında mahsur kalan görevliler olduğunu kaydetti.

Yerel bir hastanenin yetkilisi Şira Can da, ölen 6 kişinin cesedi ile çoğu polis, 67 yaralının hastaneye getirildiğini kaydetti.

Öte yandan, Associated Press haber ajansını arayan, Taliban'ın sözcüsü Kari Hüseyin Mesud, saldırının Taliban tarafından düzenlendiğini duyurdu.

"Hükümet, saldırılara verilen aranın nedenini anlamadığı için sessizliğimizi bozduk. Bundan sonra intihar saldırılarının sayısında artış olacak" diye konuşa Mesud, sivillerden, polis ve güvenlik güçlerine ait tesislerden uzak durmalarını istedi.

Pakistanda bombalı saldırı: 4 ölü

Öte yandan Pakistan'ın Peşaver kentinin ticaretin yoğun olduğu bir kesiminde araç içine yerleştirilmiş bombayla düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Polis şefi Şevket Han, intihar eylemcisinin, araç içine yerleştirilmiş bombayı ordu ile bağlantısı bulunan bir bankanın dışında patlatması sonucu 4 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Saldırı Pakistan'ın kuzeybatısında bugün düzenlenen ikinci intihar saldırısı oldu.