P&G Türkiye'de 25. yılını kutluyor

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat: "25 yılda Türkiye'ye yarım milyar doları aşkın yatırım yaptık"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
İSTANBUL  - Ariel, Prima, Gillette, Orkid ve İpana gibi markalarıyla tüm dünyada 4,6 milyar tüketicinin yaşamlarını iyileştiren Procter& Gamble (P&G), bu yıl tüm dünyada kuruluşunun 175., Türkiye'de ise 25. yılını kutluyor.
 
P&G açıklamasına göre, dünyada 175., Türkiye'de 25. yılını kutlayan P&G, tüketicilerine teşekkür etmek için İstinyePark'ta açtığı P&G Evi'nde 25 yıllık mirasını gözler önüne sererken, markalarının tarihsel serüvenine ilk kez tüketicileri de ortak ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarına yer verilen P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, bugüne kadar yanında olan tüketicilerine teşekkür ederek, bundan sonra da daha fazla noktada daha fazla tüketicinin yaşamlarına dokunacaklarını belirtti.
P&G'nin 1837 yılından beri günlük yaşamları iyileştirmek için tüketicilere dokunan marka ve hizmetleriyle zengin ve köklü bir miras yarattığını dile getiren Karpat, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar edindiğimiz deneyim ve altına imza attığımız işlerle dünyada ve Türkiye'de hızlı tüketim ürünleri sektöründe lider şirketler arasına girdik. 1987;den beri Türkiye'de markalarımızla yaşamlarını iyileştirdiğimiz insanların tüketim alışkanlıklarını değiştirdik. 25 yılda Türkiye'ye yarım milyar doları aşkın yatırım yaptık. İnovatif teknolojilerle yaşamları iyileştirmek için geliştirdiğimiz ürünlerimiz, tüketicilerin vazgeçilmezi haline geldi. Orkid, Gillette, Permatik gibi kategorilere ismini veren markalarımızla hızlı tüketim ürünleri sektöründe öncü bir rol üstlendik. Bundan sonra da en iyi ürünlerimizle tüketicilerin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."
P&G'nin dünyada da çok önemli ilklere imza attığına dikkati çeken Karpat, şu örnekleri verdi:
"P&G'nin 1879'da piyasaya sunduğu ilk markası Ivory Soap, Türkçe'de pembe dizi anlamında gelen soap opera terimine esin kaynağı olmuştur. Zira o dönemde Ivory Soap bir TV dizisine sponsor oldu ve o tarihten itibaren pembe diziler için 'soap opera' terimi literatüre girdi. Bunun yanında 1923'te tüm dünyada ilk radyo reklamı yayınlayan sayılı şirketler arasına giren P&G, 1924 yılında tarihteki ilk 'pazar araştırması' bölümünü kurarak tüketicilerin tercihleri ve tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi için öncü rol üstlendi."
 
P&G ile ilkler Türkiye'de...
 
Açıklamada, Türkiye'deki 25 yıllık mirasını gözler önüne sermek ve markalarının tarihsel serüvenine tüketicileri de ortak etmek için P&G Evi tasarlayan ve İstinyePark'ta ziyarete açan P&G; Alo, İpana, Blendax ve Max Factor gibi sevilen markalarının eski gazete ve dergi ilanları ile TV reklamlarından oluşan bir nostalji köşesi hazırladı. Ekranlarda dönen Zeki Mürenli Alo reklamı, Ayşe Teyzeli Ace reklamı gibi eski P&G reklamları ziyaretçileri popüler kültür tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkarırken, P&G tarihinden ilginç detaylar ilk kez tüketici ile buluşturuluyor.
Türkiye'yi ilk hazır bebek bezi Prima, ilk tıraş bıçağı Permatik, ilk şampuan Blendax, ilk hijyenik ped Orkid ile tanıştıran P&G, tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmek üzere pek çok ilke imza attı. Türkiye ilk 'ikisi bir arada' şampuan ile Rejoice, ilk krem saç boyası ile Koleston, ilk jel deterjan kapsülle Ariel sayesinde tanıştı.
P&G Türkiye, bugün 19 markası ile "Ace, Alo, Ariel, Blendax, Braun, Duracell, Fairy, Gillette, Head & Shoulders, İpana, Koleston, Max Factor, Olay, Oral-B, Orkid, Pantene, Prima, Rejoice ve Wella Professional" hızlı tüketim ürünleri sektörünün liderleri arasında yer alıyor. Türkiye'nin en büyük temizlik, ev bakım, kadın hijyen ürünleri ile bebek bakım ürünleri üreticileri arasında yer alan, güzellik ve kişisel bakım kategorisinde de lider konumda bulunan P&G, bugün en az 1 markasıyla Türkiye'deki hanelerin yüzde 95'ine ulaşıyor.
 
-Şekerpınar ve Gebze'deki fabrikalardan 20'den fazla ülkeye ihracat-
 
Açıklamada, önemli bir üs olarak gördüğü Türkiye'ye 25 yıldır yatırım yapan P&G'nin, Gebze fabrikası ve Şekerpınar Üretim ve Dağıtım tesislerinde toz deterjan, hazır çocuk bezi, hijyenik ped, çamaşır suyu ve likit deterjan üretimi ve dağıtımı yapıldığı belirtildi. 1992'de faaliyete geçen Şekerpınar Üretim ve dağıtım tesislerinde Fairy ve Ace; Gebze fabrikasında ise Orkid, Prima, Ariel ve Alo üretiliyor.
Sürdürülebilir politikalar kapsamında çevreye duyarlı ürünler üreten P&G, üretim yaparken tüketilen kaynakları en aza indirmek ve nihai ürün nakliyatı sırasında karbondioksit salınımını minimuma düşürmek için çalışıyor. Bu açıdan Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerinde su, enerji kullanımı ve atık azaltımı konularına çok büyük önem veriliyor. Bu kapsamda sürdürülebilir üretim anlayışı çerçevesinde oluşturulan projeleri hayata geçiren P&G, son 5 yılda Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerinde enerji tüketimini yüzde 37, su tüketimini yüzde 36, atık miktarını yüzde 45 ve karbon salımını yüzde 48 oranında azaltmayı başardı.
P&G'nin Türkiye'deki üretiminin yüzde 25'i Kafkasya, Orta Asya Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Balkanlar gibi yakın pazarlar ile Nijerya, Pakistan gibi Asya ve Afrika ülkeleri dahil 20'nin üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. Şirketin ihracattaki performansı Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından kâğıt ürünlerinde 7 yıldır, temizlik ürünlerinde ise 2 yıldır birinciliğe layık görülüyor.
Marka ve hizmetlerinin yanı sıra topluma ve çevreye katma değer sunan sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren P&G, tüm iş süreçlerinde kurumsal vatandaş hassasiyeti ile hareket ediyor. Bu kapsamda, son olarak Olimpiyat Oyunları global sponsoru olan P&G, Türkiye'de ve dünyada başlattığı "Teşekkürler Anne" kampanyası ile sporcuların başarılarında büyük rol oynayan anneleri destekliyor ve tüm annelere çocuklarını yetiştirirken verdikleri emek için teşekkür ediyor.