Panasonic, Türkiye'de klima pazarına da girdi

Suzuki, "Yeni mali yılda hedefimiz geçen yıla göre yüzde 40'lık büyüme ve iki haneli pazar payımızı sürdürmek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Panasonic Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Shigeo Suzuki, Türkiye'de 2010 mali yılında iki haneli pazar paylarına ulaştıklarını belirterek, "Yeni mali yılda hedefimiz geçen yıla göre yüzde 40'lık büyüme ve iki haneli pazar payımızı sürdürmek" dedi.

Suzuki, Panasonic klima ve ısı sistemlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Panasonic için en stratejik pazarlardan biri olduğunu belirterek, burada tüketici elektroniğinde 1 numaralı marka olmak 2 haneli pazar payına ulaşmak için önemli yatırım yaptıklarını anlattı.

Tüketici elektroniğinin çeşitli kalemlerinde faaliyetlerine değinen Suzuki, çoğunda hedefledikleri çift haneli pazar paylarını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye'de 143 yetkili servisimiz var. Bunlar vasıtasıyla ürünümüzü kullanan 5 binden fazla kişiyle görüştük yüzde 99'u hem ürünlerden hem de aldıkları hizmetlerden memnun olduklarını ifade ettiler. Türkiye'de, geçen ayın sonunda biten 2010 mali yılında ilk yıl hedeflerimize ulaştık. Yeni mali yılda hedefimiz geçen yıla göre yüzde 40'lık büyüme ve iki haneli pazar payımızı sürdürmek. Bunun için portföyümüzdeki ürünleri çeşitlendireceğiz ve çevreciliğe önem vereceğiz" diye konuştu.

Panasonic Elektronik A.Ş. Ev Aletleri-Klima Avrupa Genel Müdürü Enrique Vilamitjana da Türkiye'nin kendileri için çok stratejik ve ciddi bir pazar olduğunu vurgulayarak, Panasonic'in Türkiye'de klima sistemleriyle büyümek istediğini belirtti.

Vilamitjana, sadece ev ısıtma ve soğutma sistemleri değil işyerlerine ve büyük binalara yönelik ısıtma ve soğutma çözümleri de sunduklarını anlattı.

Avrupa Klima ve Ev Uygulamaları Satış Müdürü Marc Diaz ise Türkiye'deki hedeflerine ulaşmak için dağıtım ağlarını genişleteceklerini, sunacakları ürünleri çeşitlendireceklerini ve ürünleri arasında havadan suya ısı pompaları ve gazlı ısı pompalarının da yer alacağını, markalaşma çalışması yaparak Panasonic markasını öne çıkaracaklarını ve Türkiye'de marka yoluyla farkındalığı artıracaklarını söyledi.

Panasonic Türkiye Klima Satış ve Pazarlama Müdürü Melis Bozoğlu da bu yıl geniş bir ürün gamına sahip duvar tipi klimalar ile piyasanın en verimli ürünleri olan havadan suya ısı pompalarını sunacaklarını anlattı.

Bozoğlu, ürünleri arasında sensörleri sayesinde odadaki insan varlığını ve hareket seviyesini algılayıp sıcaklığı ona göre ayarlayan, bu şekilde yüzde 30'a kadar tasarruf sağlayan Etherea, ofisler ve büyük binalar için VRF Eco i serisi değişken debili soğutma sistemleri, doğalgaz ve LPG ile çalışan M serisi gazlı ısı pompaları ve Aquarea havadan suya ısı pompalarının yer alacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir