Pardus yarın kullanıma sunuluyor

TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi Pardus'un 2013 sürümü yarın kamu ve özel sektörün kullanımına sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi Pardus'un 2013 sürümü yarın kamu ve özel sektörün kullanımına sunulacak.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, kamu kurumları ve KOBİ'lerin güvenle kullanabileceği, yüksek performanslı, Türkçe destekli uygulamaların barındığı, sürekli güncel ve güvenli tutulan, düşük maliyetli, işlevsellik ve görselliğin ön planda tutulduğu bir işletim sistemi hedefleyen TÜBİTAK ULAKBİM, Pardus 2013 sürümünü yarın ücretsiz olarak kullanıma sunacak.

32 ve 64 bit mimarilerde paylaşılacak kararlı sürüm, kamu kurumları ve KOBİ'lere hitap edecek. Ev kullanıcıları içinde yazılım deposunda ihtiyaçlara cevap verebilecek çok sayıda yazılım bulunacak.

Kamu ve özel kurumlarla birlikte ev kullanıcılarına yönelik sosyal bir platform oluşturma hedefiyle Pardus Portal kuruldu. Yarın yayına başlayacak portal, sürekli yaşayan, güncel tutulan ve etkileşim içinde kullanıcılarıyla bütünleşecek. Kamu kurumlarına Pardus ile ilgili destek ve çözüm sunulması amacıyla, yarın "444 5 773 Pardus Danışma Hattı" hizmete başlayacak.