Parti yöneticileri sürece katkı sağlar

Çiçek, AKP'nin muhalefet partilerine gönderdiği davet mektubunu değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin gündeminde birlikte değerlendirilmesi gereken çok önemli konuların olduğuna dikkat çekerek, "Siyasi partilerimizin yöneticilerinin, özellikle de üst düzey yöneticilerinin zaman zaman bir araya gelmeleri, birlikte konuşmaları hiç şüphesiz sürece olumlu katkı sağlar" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Çiçek, bir gazetecinin AKP'nin davet mektubunun, muhalefet partilerinin eline ulaştığını hatırlatması ve "Neler söyleyeceksiniz bu konuda?" sorusu üzerine, "Değerlendirmeyi yapacak olan, mektuba muhatap olan siyasi partilerimizdir. Onlar ne der, nasıl değerlendirir, onu bilemiyorum. Türkiye'nin gündem maddelerine baktığımızda önümüzde birlikte değerlendirmemiz gereken çok önemli konular var. Siyasi partilerimizin yöneticilerinin, özellikle de üst düzey yöneticilerinin zaman zaman bir araya gelmeleri, birlikte konuşmaları hiç şüphesiz bu sürece olumlu katkı sağlar" dedi.

Milletin zaten bu tür görüşmeleri arzu ettiğini söyleyen Çiçek, "Gündemdeki konular, demeçler yoluyla sizlerin aracılığınızla elbette konuşulabilir ama yüz yüze konuşmaları son derece önemlidir ve sürece katkı sağlar" dedi.

Bir gazetecinin "Anamuhalefet Partisinin sizin koordinatör makam olmanız konusunda bir ısrarı var. Sizin değerlendirmeniz ne olur?" sorusuna "Bu konuda zaten bir tereddüt yok" yanıtını veren Çiçek, şöyle devam etti:

"Siyasi partilerimize şu ana kadar yaptığım iadeyi ziyaretlerimde, zaten Meclis Başkanı'nın başkanlığında anayasa konusunun görüşülmesi ve Uzlaşma Komisyonu kurulması noktasında farklı bir düşüncede olan siyasi parti şu ana kadar görmedim ama konuşmanın konusu, bu mektubun konusu sadece bu mudur, hani bir araya gelince insan başka şeyleri de konuşabilir. Onun için bu konuda çok farklı bir değerlendirme ben görmedim. Zaten 1 Ekim tarihi itibariyle de Meclis açılınca, ben siyasi partilerimize Uzlaşma Komisyonu ile ilgili yazı yazacağım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir