Partimizden bir sızma olduğu doğru değil

BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı görüşme tutanaklarının basına sızmasına ilişkin "Partimizden bir sızma olduğu doğru değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SÜLEYMANİYE - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Partimizden bir sızma olduğu doğru değil. Böylesine bir anlayışımız da asla olmaz. Bizim bu gelişmekte olan sürece komplovari bir yaklaşımla yaklaşmamız asla mümkün değil" dedi.
 
'Çözüm süreci' kapsamında Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentine gelen BDP heyeti Goran (Değişim) Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ile görüştü.
Görüşmeye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti Goran hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile görüştü.
Yaklaşık 2 saat süren bir görüşmenin ardından açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'da yapılan görüşmelerin basında yer alan 'kayıtlarıyla' ilgili "Partimizden bir sızma olduğu doğru değil. Böylesine bir anlayışımız da asla olmaz. Bizim bu gelişmekte olan sürece komplovari bir yaklaşımla yaklaşmamız asla mümkün değil" dedi.
 
"Sürecin zehirlemesine izin vermemek lazım"
Çözüm sürecini zora sokacak bir çaba içerisinde olamayacaklarını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
"Sayın Başbakanın da şu konuda içi rahat olsun dedik. 'Bizim cephemizden kendisini, süreci, partisini zora sokacak komplovari bir gayri ahlaki bir duruş asla söz konusu olmaz. Biz de parti olarak bu notların nasıl basın mensupları tarafından elde edildiğini araştırıyoruz. Sonuçları ortaya çıkarsa bunu da kamuoyuyla açık yüreklilikle paylaşırız. Yani şunu belirttim ben Sayın Başbakan eleştirilerimiz olmakla birlikte sürecin içeriğine dair önerilerimiz, kaygılarımız olmakla birlikte ben baldıran zehiri içmeye hazırım diyen başbakana karşı bizim art niyetli komplovari bir yaklaşım içinde olmayacağımızı bilmelidir"
Çözüm sürecine yönelik kamuoyu desteğinin güçlü olduğunu vurgulayan Demirtaş,"Kamuoyunun desteği çok güçlü. Bu görüşme notları şeklinde ifade edilen tutanaklar kamuoyunda tartışılıyor olmasına rağmen çok büyük bir tepkinin oluşmadığını görmek lazım. Bu tür durumlarda her şeye rağmen sürecin arkasında durmak hepimizin faydasınadır. Ben inanıyorum ki bizler siyasetçiler sorumluluk üstlendikçe, risk almayı göze aldıkça süreç tıkanmayacaktır. Bu tür girişimlerin süreci tıkmasına süreci zehirlemesine izin vermemek lazım" dedi.
Sürecin tıkanmasına izin verilmemesi gerektiğini savunan Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Süreç başarılı olur mu olmaz mı bu başka bir şey. Ama bu tür nedenlerden dolayı sürecin tıkanmasına izin vermememiz lazım. Süreci etkilemez diye düşünüyorum. Siyasetçilerin özellikle de bu süreci destekleyenlerin duruşuna bağlıdır. Süreci art niyetli olarak kullanmak isteyenler olacaktır buna fırsat vermemek lazım. Altında büyük komplolar aramak yerine belki basit bir teknikle elde edilmiş görüş notu olarak düşünmek lazım. Böyle arkasında çok derin güçler süreci bozmak isteyen güçler olmayabilir. Biz de araştırıyoruz. Bakalım nasıl olduğunu hep birlikte göreceğiz."