Paşalar, Dink davasına müdahillik talebinde bulundu

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Sağdıç ile Tuğamiral İlğar mağduriyet gerekçesiyle Dink davasına müdahil olma talebinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının tutuksuz sanıklarından , Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Sağdıç ile Tuğamiral İlğar'ın avukatı Murat Ergün, 2 sayfadan oluşan ve davaya müdahil olma taleplerini içeren dilekçeyi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Dilekçede, şöyle denildi:

"Müvekkillerim, halen yargılaması devam eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, merhum Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilişkilendirilmeye çalışılmakta ve dolaylı olarak mahkemenizde yargılaması devam eden suçun başkaca mağdurları olmaktadır. Hrant Dink'in öldürülmesi olayında, cinayeti planlayan gerçek azmettiriciler maktulün katledilmesi şeklinde cereyan eden asıl eylem yanında, planlarının bir parçası olarak kendilerini gizlemek ve maskelemek için müvekkillerimi de suç şüphesi altında bırakmakta ve bu şekilde müvekkillerimin mağduriyetine sebebiyet vermektedir.

Müvekkillerim de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi davanızda devam eden yargılama ile dava konusu suçun gerçek planlayıcı ve azmettiricilerinin açığa çıkartılmasını istemekte ve aynı zamanda bu suçun mağdurlarından olmaları nedeniyle davaya özellikle katılmak ve katılan sıfatıyla yargısal faaliyete katkıda bulunmak istemektedirler."

Dilekçede, müvekkillerin davaya, "kamu davasına katılan" olarak kabulüne karar verilmesi talep edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir