Passolig kart yenilenmesinden kulüpler 17 milyon lira kazanacak

Yeni sezonda stadyumlarda maç izlemek isteyen taraftarlar, Passolig kart kullanımlarının ilk yılını doldurmasıyla birlikte e-bilet yıllık kullanım bedeli ödeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURAKHAN VAROL / İSTANBUL 

Yeni sezonda stadyumlarda maç izlemek isteyen taraftarlar, Passolig kart kullanımlarının ilk yılını doldurmasıyla birlikte e-bilet yıllık kullanım bedeli ödeyecek. Şirketten verilen bilgiye göre Temmuz 2015 itibariyle 1 milyon 193 bin 544 kişi Passolig kartı aldı. Kartlarının 1 yıl süreli kullanım süresi biten taraftarlar 2015- 16 sezonu Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarını izleyebilmek için 15 ila 25 lira arasında değişen kartlarının yıllık kullanım bedelini ödeyecek. Buradan elde edilen gelirin 7.95 lirasını yüklenici firma Aktifbank alırken, geri kalan tutarın tamamı kulüplere aktarılacak. Bugüne kadar Passolig sahibi olan tüm taraftarların kartlarını yenilemesi durumunda elde edilecek 22 milyon 500 milyon liranın, 16 milyon 900 bini kulüplerin kasasına girecek. Daha önceki sezonlarda Passolig uygulaması olmadığı için kulüplerin böyle bir gelir kalemi bulunmuyordu. 

Galatasaray Carole’un bonservisini çıkartacak

Fenerbahçe hariç dört büyük kulübün kart yenileme ücreti 25 lira olurken, Anadolu kulüplerinin kart ücretleri ise 15 lira, Bursaspor’un ise 20 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yılı çifte şampiyonlukla kapatan Galatasaray, 250 bin Passolig kart ile yıllık kart yenilemesinden en çok gelir elde edecek kulüp olacak. Sarı-kırmızılı kulübün taraftarlarının tamamının yenileme işlemini yapması halinde kulüp 4 milyon 325 bin lira gelir elde edecek. Bu rakam yaklaşık olarak Fransa’dan bu sezon transfer edilen Lionel Jules Carole’un bonservis bedeline denk geliyor. Yine Passolig sahibi tüm taraftarların kartlarını yenilemesi halinde Beşiktaş 2 milyon 968 bin lira, Fenerbahçe 1 milyon 443 bin lira, Trabzonspor ise 1 milyon lirayı kasasına koyacak. 

Süper Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon 2 milyon 600 bin kişi stadyumlarda maç izledi. Bu dönemde stadyumlarda yalnızca bir maç izleyen Passolig Kart sahibi taraftar sayısı 650 bin. Geçtiğimiz sezon e-bilet sayısına göre en çok taraftarın olduğu maç Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray- Beşiktaş müsabakası oldu. Maçı 47 bin taraftar yerinde seyretti. Öte yandan aynı sezon e-bilet ve kağıt biletinde geçerli olduğu Avrupa Ligi mücadelesinde Beşiktaş ile Liverpool arasında oynanan maç 64 bin seyirciyle sezonun en kalabalık maçı oldu.

foto-pasolig.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir